Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пазете се, без да се страхувате!

Инфекциозната клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ се нуждае от доброволци – студенти по медицина. През деня през клиниката минават 40-50 пациенти за преглед, като 72-ма в момента са на болнично лечение в Ковид отделението. Довечера медици от Пловдив ще излязат за втори път от 20 ч. пред лечебните заведения с включени светлини на телефоните като призив да се пази здравето на лекарите.

През лятото в Инфекциозна клиника е имало студенти доброволци, които са помогнали на лекарите в клиниката. Сега обаче необходимостта от тях е съществена – обяви в интервю за Радио Пловдив началникът на клиниката д-р Олиана Бойкинова.

В момента в Инфекциозна клиника няма свободни легла и пациентите се пренасочват към другите центрове за лечение на коронавирус – изтъкна д-р Бойкинова.

Довечера медиците ще призоват за втори път да се пази здравето на лекарите, които са на първа линия в борбата със заразата. Д-р Бойкинова определи този призив като навременен, защото лекарите са на първа линия в борбата със заразата. Нейното лого в апела е: "Пазете се, без да се страхувате!"

Акцията на лекарите е от 20 часа пред здравните заведения, където ще светнат с мобифоните си, за да изострят вниманието на хората.


Още от категорията
10-годишният Максимилиан Младенов от Пловдив

10-годишният Максимилиан е едно от децата на "Българската Коледа"

Максимилиан е на 10 години и страда от Детска церебрална парализа, има и изоставане в нервно-психичното развитие. Той е най-голямото щастие, но и най-голямата житейска битка на Ирина и Красимир Младенови . Сега те живеят в Пловдив, но са от рудоземското село Чепинци. Мечтата да имат рожба ги изправя пред важно решение - да осиновят дете,..

публикувано на 04.12.20 в 16:46

Манол Пейков в "Добро утро, ден!"

Манол Пейков гостува на " Добро утро, ден! ". Издател и преводач, пловдивчанин и предприемач. Той ни разказва за неговото утро, говорим за това как приема пандемията и марките, с които ни се налага да живеем. Манол се движи  на поне пет писти в живота, казва и как успява да съвместява задачите, кога е важна промяната, също така издава новата книга,..

обновено на 04.12.20 в 16:45

Актриса чете онлайн приказки за деца в социални домове

Актрисата Мира Котева ще радва малки и пораснали деца с най-любимите и вълшебни разкази от близо и далеч, в специално създадения проект „ Приказки с Мира “.    Актрисата ще чете детски приказки в подкрепа на кампанията „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, която събира средства  за стимулиране на развитието на образованието на..

публикувано на 04.12.20 в 14:33

Коледни играчки от плъст изработва карловска майсторка

Мирослава Червеняшка е самоука майсторка на коледни играчки от плъст. Заедно с децата си – на 9 и на 6 години, изработват уникални украшения за елха и за дома с коледни мотиви. „Запалих се преди няколко години покрай гердани с вълнени топчета, който много исках да имам такъв, но не знаех как да си го изработя сама. Започнах да търся..

публикувано на 04.12.20 в 14:11

Да помогнем на Георги да живее

Светът ще е далеч по-добър и красив, ако обичаме повече и сме по-добри, всеки ден. Георги Китипов е на 20 години, учи и работи. Той е един прекрасен млад човек, който винаги дава всичко за другите, но сега има нужда от помощ, в тежката си битка с рака. След три рецидива на рака, днес той се бори с най-коварния.  През месец декември,..

публикувано на 04.12.20 в 13:55