Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

7 от 8-те фирми, които подадоха оферти, са отстранени

"Пътинженеринг" ще ремонтира ул. "Даме Груев"

Фирмата "Пътинженеринг"  ще извърши ремонта и разширяването на улица "Даме Груев", гласи днешна заповед на заместник – кмета на Пловдив Пламен Райчев. От обществената поръчка заради пропуски и нередности са отстранени останалите 7 фирми, които подадоха оферти. 

Реконструкцията на Даме Груев,  от надлез Родопи до бул. Македония, ще струва почти 6 158 000 без ДДС, което  е с 50 хиляди лева по- малко от максимално обявената от община Пловдив цена. Ремонтът трябва да бъде изпълнен за 414 календарни дни. 

Ремонтът ще се извършва на три части, като основен елемент е подoмяната на цялостната подземна инфраструктура, включително и водопроводната, от което до голяма степен ще зависи и срокът на изпълнение, обясни кметът на район „Южен“ Костадин Язов.

На първо време ще се работи от бул. "Македония", до улица „Охрид“, където канализацията е подменена. Вторият етап е до „Пере Тошев“ . В участъка до следващата пресечка - ул. "Тодор Александорв" има и четири имота, които трябва да се отчуждят.  Причината е, че улицата няма да остане в сегашните си габарити, а ще се разшири, за да е с четири ленти  и места за паркиране. Третият етап ще е до надлез „Родопи“.

Кметът допълни, че докато трае ремонта движението ще се пренасочи по улиците "Прилеп" и „Братя Бъкстон". Те ще поемат трафика, включително и градския транспорт.

Костадин Язов допълни, че старите дървета, чиито корени значително са повредили тротоарите и пътното платно, ще бъдат премахнати, но зеленината ще се компенсира от парк пред Кожния диспансер.

Финансирането първите дейности е от сметката на районната администрация в размер на 600 000 лева., поясни още кметът. Цялата сума за изпълнение на ремонта трябва да бъде приета с бюджета за следващата година.


Още от категорията
Елхата на лапидариума в Стария Пловдив

"Светлина и надежда" от днес в Стария Пловдив

Тази вечер на лапидариума в Стария Пловдив българи, арменци и евреи ще запалят заедно светлините на коледната елха. Така започват декемврийските празници в архитектурния резерват, които по традиция носят името „Светлина и надежда“.  Тази година заради противоепидемичните мерки тържеството на площада с името на „вечния“ кмет на Стария град..

публикувано на 02.12.20 в 13:37

Стажант-лекари от МУ стават доброволци в COVID отделения

Близо 30 студенти по медицина и стажант –лекари са заявили желание да се включат като доброволци в COVID отделенията на болниците в Пловдив и областта.  Това стана ясно след проведената среща между областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева и Йолин Дончева от Асоциацията на студентите по медицина. Областният щаб ще помогне да..

публикувано на 02.12.20 в 13:01

355 новозаразени с коронавирус в Пловдив, в Дома в Петково - трима

Новите случаи на коронавирус у нас са 3475 при направени 9056 PCR теста, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Това е 38,3% от общия брой изследвани за последните 24 часа.   Пловдив облас т е с 355 новозаразени, втора след София град със 722 случая. От коронавирус днес съобщи, че се е излекувал концерт-майсторът на Оркестъра..

обновено на 02.12.20 в 12:55

ЕVN се готви за зимата

Над 40 специализирани машини осигури за поддръжка на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България през зимния сезон EVN.  С оборудвани с вериги UTV-та ще разполагат клиентските центрове в Асеновград и Стамбилийски, Бургас, Сливен и Хасково.  В Смолян, Кърджали и Сливен са разпределени самосвали с ремаркета.  С техниката, към която има още..

публикувано на 02.12.20 в 12:27

Атакуваха решението на ОИК да остави кмета на Калояново на поста

Красимир Димов от Сухозем, по чиято жалба Административният съд в Пловдив образува дело срещу решението на избирателната комисия в Калояново да не прекрати мандата на общинския кмет Георги Георгиев, въпреки че има влязла в сила присъда , вече е внесъл мотивите си в съда. Той имаше тридневен срок за това. В предаването „Точно..

обновено на 02.12.20 в 10:19