Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана открадна точка от Локомотив

Монтана открадна точка от Локомотив Пловдив. Двата отбора завършиха 2:2 на стадиона в парк "Лаута" от 11-я кръг на efbet Лига. Това бе второ поредно домакинско равенство за Локо Пловдив, докато Монтана печели втора точка като гост. Тимът на Никола Спасов вкара за първи път този сезон далеч от дома. Всичко най-интересно се случи през първото полувреме. 

Димитър Илиев откри за Локомотив, но Тони Тасев изравни. Масоеро си вкара автогол, а Карагарен направи 2:2. През втората част не се случи нищо интересно. Локомотив остава на върха с 23 точки, само три повече от Лудогорец, който има два мача по-малко. Монатана е на 11-то място с 12 пункта.

Домакините поведоха още с първото си положение в мача. След центриране от корнер на близката греда Аралица отклони топката за Димитър Илиев, който засече за 1:0. 

С това си попадение Митко Илиев застава на девето място във вечната голмайсторска листа на "смърфовете", като изравнява Христо Колев-Бащата с 40 попадения.

Малко след това Аралица опита удар, който Орлинов спаси. 

В 25-ата минута пресата на гостите даде резултат. Умарбаев сбърка с подаването си, като топката се отклони от крака на Каменов и попадна в Бари. Мароканецът изведе Тони Тасев на удобна позиция в наказателното поле и крилото изравни с прецизен удар. 

Седем минути по-късно Монтана направи пълен обрат. Тони Тасев проби отляво и центрира ниско по земя, а Лукас Масоеро в стремежа си да изчисти топката си я вкара в собствената врата.

Няколко секунди по-късно резултатът бе изравнен. Момчил Цветанов центрира отляво, Илич и Аралица се разминаха с топката, но кълбото стигна до Карагарен, който плонжира и с глава стреля в далечния ъгъл. 

Няколко секунди преди края на първата част Карагарен нахлу хубаво в наказателното поле отдясно и подаде на Кристиан Илич, който от около десетина метра стреля, но ударът му бе спасен от стража на Монтана.

В началото на втората част Минков проби и намери Димитур Илиев на границата на наказателното поле. Луков обаче улови удара на халфа. 

В 63-ата минута опасно центриране на Давид Кики отляво стигна до Бари, който протегна крак и от въздуха успя да засече кълбото, което обаче мина покрай страничния стълб. В ответната атака Митко Илиев подаде към Карагерен, който от движение стреля малко извън наказателното поле, но отново неточно.

В 88-ата минута Георги Минчев стреля опасно от границата на наказателното поле, но Орлинов успя да избие в корнер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52

Локо гостува на Черно море тази неделя

"Локомотив" (Пловдив) започва плейофите в първата шестица с гостуване на "Черно море", а от СТК на БФС обявиха програмата по часове и дати само за първия кръг. Двубоят на стадион „Тича“ във Варна ще бъде тази неделя (28.04) от 20:15 часа. Дербито между ЦСКА и "Левски" пък ще се играе в събота, 27 април от 16:15 часа на Националния стадион „Васил..

публикувано на 22.04.24 в 13:14

Да станеш майка на 50 за трети път

Има си сила, която си нарежда пътя. В това е убедена 50-годишната певица Росица Пейчева .   Тя не крие годините си, както и любовта към родопската песен. В предаването на Радио Пловдив "Снимката на нощта" дори казва, че се е затъжила за пеенето по време на бременността и отпуска гласа си с "Черешко, чьорна вишничко".  Майка е на момиче на 29 и момче..

публикувано на 22.04.24 в 09:59

Локомотив (Пловдив) изпревари Левски след 1:1 срещу ЦСКА 1948

Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха без победител двубоя си от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Мачът на стадиона в "Лаута" приключи при резултат 1:1, а гостите могат да съжаляват за множеството си пропуски през първата част. Така "смърфовете" заеха 4-то място в класирането, а ФК ЦСКА 1948 не успя да влезе в топ 6 и ще се..

публикувано на 22.04.24 в 00:24
Уме Емануел в акция

"Ботев" разби с 4:0 "Локо" (Сф) и стъпи на седмото място

"Ботев" (Пловдив) разби с 4:0 "Локомотив" (София) като гост и се изкачи на седмо място в класирането на Първа лига в края на редовния сезон. "Канарчетата", изместиха от тази позиция ЦСКА 1948. и завършват с 44 точки и една повече от „червените“. И двата отбора продължават в плейофите борбата за тази позиция и бараж да участие н Лигата на конференциите...

публикувано на 21.04.24 в 19:55