Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха Празника на смилянския фасул

Осемнадесетото издание на Празника на смилянския фасул се отменя заради засилените мерки срещу разпространението на коронавируса.

На място ще се проведе само конкурсът за изработване на най-оригинално пано от смилянски фасул. Наградените работи ще бъдат изложени в посетителския информационен център и достъпът ще става съобразно изискванията за социална дистанция и при използване на собствени защитни средства на посетителите.

В помещението ще се допускат максимум шест души едновременно. Същите правила ще важат и за желаещите да посетят етнографската сбирка „Смилянски фасул и традиционни родопски терлици“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

БДЖ съобщи за отменени и закъснели влакове в цялата страна

За поредица отменени и закъснели влакове съобщиха на своята интернет страница от „Български държавни железници“ (БДЖ). Поради липса на подвижен състав бяха отменени сутрешните влакове от Пещера до Пловдив и Стамболийски - Пещера - Стамболийски. Крайградски пътнически влак Септември (10:50 часа) – Аврамово (13:43 часа) и обратон се отменя поради липса..

публикувано на 19.08.24 в 10:53

Земетресение със сила 3,6 бе усетено в Пловдив (обновява се)

Земетресение с магнитуд 3,6 степен по скалата на Рихтер бе усетено в Пловдив. От НИГГГ към БАН съобщават, че трусът е регистриран в 20,18 часа на 9,9 километра западно от град Куклен. Дълбочината му е била 15 километра. По първоначални данни на Европейския сеизмологичен център  епицентърът е бил в Стамболийски, а силата му е 3,4 по Рихтер. По- късно..

публикувано на 18.08.24 в 20:35

Запали се Младежкият хълм в Пловдив

Локализан е пожарът от западната страна на Младежкия хълм в Пловдив. Горят сухи треви и храсти в района над Детската железница. 6 пожарни екипа са на място до пълното потушаване на огъня. Сигналът за него е подаден около 15 часа. Бързата реакция на огнеборците е успяла да предотврати по- сериозни щети за намиращите се в близост къщи. Все още не са..

публикувано на 18.08.24 в 15:47

Задържаха мигранти край Пловдив, след като колата им се преобърна

Автомобил, превозващ мигранти, се преобърна на автомагистрала Тракия край Пловдив в посока София. За инцидента съобщиха пътуващи в социалните мрежи, които са сигнализирали за него на тел. 112. Колата се е преобърнала в канавката, като по неофициална информация в него са пътували 8 мигранти.  Водачът им обаче е избягал. На място има полицейски екипи...

публикувано на 18.08.24 в 15:41

Катастрофа затруднява трафика за Граф Игнатиево

Катастрофа след село Труд затруднява трафика в посока Граф Игнатиево, съобщиха очевидци в социалните мрежи. От публикуваното видео се вижда джип, който се е ударил челно в друга кола, която се е преобърнала в нивите.  Не е ясно има ли пострадали и дали движението е спряно или пренасочено. На място има полиция и линейка.

публикувано на 18.08.24 в 11:46