Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мая Манолова призова премиера да дойде с джипа в Брестовица

| обновено на 31.10.20 в 17:30
Мая Манолова - архив
Снимка: Кирил Фалин

"Борисов да дойде с джипа в село Брестовица в Община Родопи и да чуе проблемите на жителите на селото". Това призова Мая Манолова при среща с жителите на селото заради проблем с питейната им вода. Заради установеното през февруари замърсяване, РИОСВ забрани водата в селото да се пие.

"Хората искат търсене на алтернативни водоизточници, необходими са и средства за смяна на тръбите, които са наслоени с манганови утайки и са негодни за използване" - каза председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ". Тя бе посрещната от местни хора  с няколко буркана с мътна вода, налята от чешмите. 

Брестовичани посочиха,че според ВиК, водата им е годна за пиене. И се възмутиха от липсата на решение на проблема. Затова поискаха незабавна промяна и съдействие от Мая Манолова за организиране на онлайн връзка с институциите и министерствата, от които зависи това.  

Манолова обеща съдействие, като посочи сред отговорните власти  регионалния министър Петя Аврамова, министъра на околната среда и водите Емил Димитров, Басейнова дирекция и РДНСК, КЕВР, кметството и областния управител."Въпросите са към областния управител на Пловдив Дани Каназирева. Къде са резултатите от проверката на междуведомествената комисия за състоянието на водата в село Брестовица? Сигнализирана ли е прокуратурата? Имало ли е пречиствателна станция?" - попита бившият омбудсман.

Онлайн обсъждането ще е на 28 ноември в 11:00 часа на площада в селото.  Манолова изрази надежда  Дани Каназирева и съответните институции да се включат в него. Междувременно тя обяви, че ще съдейства на жителите на Брестовица да напишат сигнал до прокуратурата. 


Още от категорията

В УМБАЛ "Пловдив" тече проверка за смърт на върнат пациент

По повод изнесената информация за починалия 70-годишен пациент от Стамболийски, който според близките му е бил разкарван без да бъде приет,   ръководството и екипа на „УМБАЛ-Пловдив“  съобщават, че по случая е наначена вътрешна проверка.  До този момент  не е подадена жалба до болничното ръководство, нито до компетентните органи и институции..

обновено на 24.11.20 в 14:41

361 са новите случаи на Covid-19 в Пловдив, жертвите са 9

361 са новите случаи на на Covid-19 в Пловдив и областта.  10 медицински лица са сред новодиагнотицираните, като сред тях са един лекар, рехибилтатор и 3 медицински сестри от болничната помощ, а също и 1 общопрактикуващ лекар, 3 фармацевти и един рехабилитатор на частна практика. Нови случаи на заразени с Covid-19 има и в образователната..

публикувано на 24.11.20 в 14:12

Утре градските автобуси няма да спират, но междуградските ще протестират

Отменя се протестното спиране на масовия градски транспорт утре от 9 до 11 часа в Пловдив, но автобусите ще се движат с табели „Протест“. Това съобщи за Радио Пловдив Веселин Дошков от Управителния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи, член на Конфедерацията на автобусните превозвачи, която организира недоволството в страната..

обновено на 24.11.20 в 13:54

МБАЛ - Пазарджик е на ръба на възможностите си

Една трета от медицинския персонал в МБАЛ в Пазарджик е заразен. Болницата е единственото лечебно заведения в областта със спешен кабинет за Covid-19, а напливът от пациенти е голям. Болницата не може да назначи лекари и медицински сестри, защото няма свободни кадри. Недостиг на персонал има и в останалите лечебни заведения. „На ръба..

публикувано на 24.11.20 в 13:41

361 са новите случаи на коронавирус в Пловдив и региона

3 146 са новите случаи на коронавирус в страната   при направени 7 244 писиар теста.  Излекувани са 1 702-ма души , 189 са починали през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал.  Най-много са положителните проби в София – 933. Следва Пловдив с 361 души с установена коронавирусна инфекция. В Пазарджик новите..

обновено на 24.11.20 в 12:53