Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нови 5-ма медици с COVID-19 в Пловдив област, новозаразени и в 4 училища

| обновено на 31.10.20 в 17:29
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сред медиците

5 медицински лица са новоустановени с коронавирус през последното денонощие в пловдивска област. Това съобщи Дани Каназирева, областен управител и председател на областния анти-ковид щаб. Става дума за 1 лекар от Асеновград, 2-ма общопрактикуващи медици, по 1 здравен асистент и  служител на регистратура  от Пловдив. Извършва се епидемиологично проучване при всеки от случаите.

В учебните заведения 

Новите случаи са в 3 училища в Пловдив и в едно в Садово. В Хуманитарната гимназия в Пловдив с коронавирус е единайсетокласник, чието последно посещение в училище е било на 26 отктомври. В училището се извършва епидемиологично проучване. В ОУ  „Петър Берон“ 7 В е в карантина заради техен съученик, който преди пробата си е бил в клас на 27-ми. Третият случай е в НУ „П. Р. Славейков“  в занималнята на 1А. Карантинирани са класът и класният ръководител. Учител по английски в основното училище в Садово е с положителен тест. Той е бил  на работа до 27-ми октомври,  не се налага карантина. Извършват се епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай, уточни Дани Кканазирева.

По общини

От 204-те положителни проби за периода настанените в болница са 15, като 1 от тях е в по-тежко състояние. По общини случаите се разпределят така: Най-много - 134 са в Пловдив, следва Асеновград с 21 позтивни. В Раковски регистрираните са 11, в Карлово  и  Родопи - по 6, 5 в Сопот, Марица и Съединение  - по 4, Садово и Куклен - по  3, Стамболийски и Брезово по 2, Калояново, Кричим  и Перущица  по 1.

За последното денонощие са починали 59 годишен асеновградчанин с множество придружаващи заболявания  и жена на  68 години от Кричим. От началото на заразата до днес оздравелите с COVID-19  в областта са 2294-ма.


Още от категорията

За Никулден кметове раздадоха 120 кг риба в Първенец

120 килограма риба раздадоха в навечерието на Никулден кметове на община Родопи и на село Първенец Павел Михайлов и Ренета Плевнелиева. Всеки желаещ получи риба скумрия и питка, която беше предоставена от кметовете при спазването на всички противоепидемични мерки. Преди това ритуалната храна беше осветена за здраве, успех и благополучие..

публикувано на 04.12.20 в 13:28

Коледните и фермерските пазари с апел към община Пловдив за отварянето им

Открито писмо срещу забраната за работа на фермерските и коледните пазари в Пловдив изпратиха до местната власт и здравното министерство организаторите им. В него те заявяват, че се прилага двоен стантадрат  между действащите общински пазари и Руския пазар и затворените заради коронавируса Коледни базари в Капана, на занаятите, както и фермерските..

публикувано на 04.12.20 в 13:12

РЗИ–Пловдив осигурява ваксинирането в Южна България

На заседание на Министерски съвет днес е приет  Националният план за ваксиниране срещу Covid-19 . Това съобщи на брифинг здравният министър Костадин Ангелов. Планът е разработен от специалисти от Министерство на здравеопазването, РЗИ, БЛС, Фармацевтичния съюз. Използвани са указанията на Световната здравна организация, планове на страни от..

обновено на 04.12.20 в 12:59
Дневен център за подкрепа на лица с увреждания в Пловдив

В Пловдив отвори врати Дневен център за хора с увреждания

В бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи “Рада Киркович“ в Пловдив, днес официално отвори врати  Дневен център за подкрепа на хора с увреждания, в това число – с множествено такива. Той се намира на първия етаж на бившия социален дом и в него освен дневни и почасови грижи, се предлага и иновативната за страната ни услуга - заместваща грижа...

публикувано на 04.12.20 в 12:52

Проверяват търговците на риба в Пазарджик

В Пазарджик се извършват масирани проверки по магазините и складовете за продажба на риба. В екипите са включени и служители на полицията , които следят за струпването на хора, каза директорът на областната дирекция по безопасност на храните д-р Петко Митев: "Особено внимание ще се обърне и на това дали тези обекти са регистрирани и дали рибата,..

публикувано на 04.12.20 в 11:20