Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейски протест на 8.11. ще има и сигурно няма да е единствен

Протест на полицаи в неделя ще има след като на днешната среща не беше постигнато разбирателство между ръководството на МВР и синдикалната федерация на служителите в МВР, съобщи председателят на синдиката Валентин Попов

Той уточни, че резултатът не може да се нарече провал, но напредък няма.

"Очевидно министър Терзийски няма нито ресурс, нито мандат да направи повече, отколкото мупозволява внесеният преоект за бюджет".

За 10% увеличение са нужни 154 милиона лева, каза Попов, а  малко над 50 милиона са предвидени за извънреден труд. "Ако сме много, както се твърди – защо се налага да работим извънредно", попита риторично синдикалистът.

Той уточни, че синдикатът не е  фиксирал определен процент на исканото увеличение на заплатите, но подчерта, че  хората са огорчени от разликата между 10% за тях и 30%, което се дава за други структури.

"Продължаваме да твърдим, че работим на първа линия и смятаме, че това ще продължи видимо и от включването на коли на МВР, които да подпомогнат линейките. Според нас колегите се справят изключително добре, а във всяка работа в една нормална държава се плаща"

Валентин Попов обяви, че регионалните протести проължават от утре в няколко български града.

"На 8 ноември ще се съберем в София. Това е празник на работещите в „Националната полиция“, надявам се да не продължим протестите до празника на „Гранична полиция“, който е на 22 декември, но ако се наложи ще продължим и дотогава, и след това".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59