Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян шофьор отива на съд, опитал да подкупи полицаи

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу пиян шофьор, предложил 520 лева подкуп на полицаи. 31 годишният мъж бил спрян от полицаи преди две седмици в Асеновград. 

Установено е, че той е шофирал с 1,83 промила алкохол  и първоначално не изпълнил полицейското разпореждане и не спрял автомобила, след подаден звуков и светлинен сигнал.

Обвиняемият отказал да му бъде извършена алкохолна проба. Той казал на полицаите, че е готов да им даде 1000 лева,за да не го проверяват. Те му обяснили, че това е престъпление. Въпреки това, О.И. извадил от чантичката си няколко банкноти на обща стойност от 520 лева, които подхвърлил в багажника на полицейския автомобил. 

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Той е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 15 000 лева. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани предават над 1 000 тона стара техника годишно

Община Пловдив  предлага безплатно събиране на стари електронни уреди от домовете на хората.  С предоставянето на тази услуга се насърчава опазването на околната среда и се улеснява  рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. За предаването на такива уреди може да се подаде заявка на телефон 0800 14 100...

публикувано на 18.10.24 в 15:30
Колаж: plovdiv-online.com

Прокуратурата в Пловдив разпитва служители от МК за аферата с театрите

Пловдивската прокуратура разпитва няколко служители от финансово – счетоводната дирекция на Министерстото на културата.  Според източници от държавното обвинение, това е част от процедурата по разследването на злоупотреби с източване на крупни суми, като засега се визират театрите в Разград и Смолян.   На този етап е потвърдено отклоняването на..

публикувано на 18.10.24 в 15:21

Питат хората в Асеновград и Хисаря за новото разписание на влаковете

Асеновград и Хисаря организират допитване до гражданите за новото разписание на влаковете в страната, което ще влезе в сила от 15 декември и ще важи до 13 декември 2025 година. Целта на допитването до гражданите е да се постигне подобряване обслужването с железопътен транспорт. От община Асеновград се ангажират да приемат предложенията,..

публикувано на 18.10.24 в 13:31
Сутришната слана в рудоземското село Елховец

Минус 4 градуса измериха в Чепеларе тази сутрин

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи за БТА дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса. „Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог. Наред с минусовите..

публикувано на 18.10.24 в 11:38

Отменят водния режим в пазарджишкото село Дебръщица

Нощният режим на водата в пазарджишкото се Дебръщица ще бъде отменен днес, ако нивото в резервоарите се запази на 60 процента. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив кметът на селото Латинка Вълчева. От няколко дни селото, което е от 1000 души, е на воден режим през нощта. Причина за това е гравитачното подаване на вода от..

публикувано на 18.10.24 в 08:36