Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха криминално проявен, нападнал охранител в болница

Полицаи задържаха побойник, нападнал охранител на УМБАЛ „Пловдив“ по време на дежурство. 

От полицията уточниха, че служителят осъществявал пропускателен режим в Спешния сектор на болницата, когато бил нападнат от непознат мъж, който отказал да бъде проверен и опитал да влезе в охраняваната зона на лечебното заведение. Саморазправата между двамата прераснала в побой. 

Нападателят успял да избяга, но по-късно бил заловен. Това е 59-годишен мъж, криминално проявен. 

Образувано е бързо производство по случая, което да установи причините за инцидента. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мъж загина при пожар на каравана край хижа "Здравец"

65-годишен мъж е загинал при пожар на пътя за местността Копривките , съобщиха от Пожарната служба в Пловдив. В оперативния център на пожарната в Пловдив е получен сигнал за каравана, която гори в близост до хижа „Здравец“, на пътя за Копривките. Огънят е обхванал освен караваната, също дървета и храсти в близост до нея. На място са..

публикувано на 19.03.24 в 07:52

Пожар изпепели къща в ромската махала на Смолян, няма пострадали

Пожар изпепели къща в ромската махала на смолянския квартал "Устово". Няма информация за жертви и пострадали. Пристигналите на място пожарникари са успели да потушат огъня. Изгорялата къща с площ около 50 квадратни метра е била обитавана от 7 души, включително 3 деца. Те са настанени при свои роднини в махалата.  Предполага се, че..

публикувано на 19.03.24 в 07:07

Край Смолян се провежда военно учение "Родопи 24"

Над 350 военнослужещи от три формирования ще участват в съвместна подготовка "Родопи - 24", която започва от днес 19 до 28 март в района на гарнизон Смолян. Темата на съвместната подготовка е "Действия на алпийски формирования в планинско-гориста местност в зимни условия". Целта е да се подобри оперативната съвместимост с формированията на..

публикувано на 19.03.24 в 06:36
Пловдивският митрополит Николай

Митрополит Николай не желае да бъде избран за патриарх

Пловдивският митрополит Николай обяви, че няма да приеме да бъде включен като кандидат за патриаршеския престол. Като основен аргумент за решението си Николай Пловдивски изтъква, че не може да допусне неприязънта към него, която по думите му е "нагнетявана системно и методично през всичките години на моето служение, днес да става причина за..

публикувано на 18.03.24 в 23:28

Проблемите на градския транспорт са заради трафика, а не заради спестени курсове

Фирма „Хеброс бус“ ще прехвърли една от линиите си на друг участник в консорциум „Пловдив-2017“, за да не се стига до неизпълнение на курсове от масовия градски транспорт. Това беше договорено на работна среща с членовете на консорциума и общината.  Тя беше насрочена още миналата седмица, когато се установи, че има неизпълнение на част от..

публикувано на 18.03.24 в 17:01