Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха полицаи от Труд, Стамболийски и Асеновград

С огнестрелно оръжие е отличен и началникът на РУ Хисаря Пламен Арабски

Във връзка с професионалния празник на полицията 8 ноември министърът на вътрешните работи Христо Терзийски награди за постигнати изключително високи резултати служители на пловдивската дирекция, които пресякоха и осуетиха контрабандна дейност с акцизни стоки и в изключително кратки срокове разкриха извършителите на тежки престъпления против личността. 

В рамките само на няколко дни служители на районните управления в Труд, Стамболийски и Асеновград разкриха 3 нелегални добре прикрити незаконни фабрики и производствени линии - модерно оборудвана фабрика в Желязно, подготвена за предстояща работа, производствена линия, бълваща готова продукция в Цалапица и цех в село Калековец, където е бил нарязван тютюнът, необходим за производството и продажбата на цигари. 

Иззетото количество безакцизна стока надхвърли 4,5 тона, а откритите мастербокса цигари са 300, посочват от пловдивската полиция.

За изключителен принос при изпълнение на служебния си дълг и активно противодействие на престъпления са отличени служители на районните управления в Труд, Стамболийски и Асеновград. 

За проявена инициативност и постигнати високи резултати с награда огнестрелно оръжие е отличен младши експерт Димитър Павлов Павлов от РУ Труд, а колегите му от участъка - младши експерт Петър Георгиев Тошев и младши експерт Христо Найденов Найденов са наградени с „Обявяване на благодарност“ с индивидуална парична сума. 

С индивидуални парични награди „Обявяване на благодарност“ са отличени и двама служители в група „Охранителна полиция на РУ Стамболийски - инспектор Иван Георгиев Пампов и младши инспектор Илия Ангелов Кирев. 

С министерска заповед за конкретен принос при изпълнение на служебните задължения и действия по разкриване и предотвратяване на престъпления с акцизни стоки без бандерол са наградени и двама служители на РУ Асеновград. С парична сума и „Обявяване на благодарност“ са удостоени полицейски инспектори от участък Садово - инспектор Димитър Насков Колев и младши инспектор Васил Димитров Михайлов. Двамата откриха близо 2 и половина тона контрабанден тютюн, укриван в стопанска постройка в село Катуница. 

За съществен принос, проявена инициативност и постигнати високи резултати при изпълнението на конкретни професионални задачи с огнестрелно оръжие е отличен и началникът на РУ Хисаря гл. инспектор Пламен Арабски. 

Старши инспектор Венцислав Николаев Акалийски, началник група Криминална полиция, и началникът на участък Калояново Радослав Йорданов Генов са с обявена благодарност и парична награда. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община Марица. „Обемът на водата в яз. „Пясъчник“ е два пъти и половина по-малък в сравнение със същия..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигнато заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано медици да изготвят неверни електронни отчети, както и за това, че карали свидетели да дават..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Международния панаир Пловдив. Делото беше заведено от министерството на икономиката срещу решението, с което Варна прехвърли акциите с в панаира на дружеството „Пълдин туринвест“, в което бизнесменът е мажоритарен собственик. Сделката осигуряваше на Гергов..

публикувано на 23.07.24 в 14:55

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38