Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Училище за словесни магии" с 4 работилници в Пловдив

„Училище за словесни магии” започва от днес до 24 ноември в Пловдив. Ще бъдат проведени четири онлайн работилници за идеи за занимания с деца. Те са за учители, студенти, професионални експерти в областта на училището, литературата и неформалното образование. 

Ще бъдат представени  Пособие за Дикенс, и Пособие за Валери Петров, написано от писателката Мария Донева. Ще  се предложат интерактивни, забавни и вдъхновяващи дейности с деца от 1 до 7 клас, с препоръки за работа в училищна среда, библиотеки, кръжоци или семейството. Предвиждат се четири виртуални срещи с продължителност до 1 час.

„Помагалото за творческо писане в училище: Словесни магии" е по инициатива на Британски съвет и е проект по програма "Наследство" на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 в партньорство с „Пловдив чете“.

Онлайн работилниците са на 9, 16, 23 и 24 ноември. А участниците могат да се включат през платформата Teams.

Линк за включване - онлайн платформа Teams: https://bit.ly/3jUG5Q2

Повече за проекта може да чуете от интервюто в звуковия файл.

Още от категорията

Георги Господинов с голямата награда на фестивала "Орфей"

Георги Господинов е носителят на Голямата награда на Международния поетичен фестивал „Орфей Пловдив 2021“. Отличието се връчва за изключителен принос към поезията.  В 4 годишната история на форума то се присъжда за втори път, като първият му носител е Златомир Златанов. Един от организаторите на „Орфей“ Антон Баев с мотива: "Ако Златомир..

обновено на 14.05.21 в 19:04

"Да послушаме кино" с Хилда Казасян и звездни музиканти

Дългоочаквана среща със слънчевата Хилда Казасян, която обещава да ни подари празник, на предстоящия концерт  „Да послушаме кино“, който ще се случи следващата сряда! "Това,че в Пловдив е един от първите концерти от така отлаганата втора част на турнето, ме прави истински щастлива, защото искрената ми обич към пловдив, усещам и от публиката към..

обновено на 14.05.21 в 17:41

"Пиано пътешествие" за деца и родители в "Капана"

„Пиано пътешествие“ е проект, който ще срещне деца и родители с музиката, по един по-различен начин! Това ще се случи в квартал „Капана“,на откритата сена „Ядрото“ музика от прекрасен роял – позициониран на сцената, специално за събитието! Един интересен открит урок по солфеж и пиано, в който публиката ще надникне в същността на първите стъпки..

публикувано на 14.05.21 в 17:25
Хава Пинхас-Коен

Поезията на Хава Пинхас-Коен - среща на иврит и български

Личното й име в превод е Ева – първата жена, според Библията. В стиховете й женското начало е водещо. Израелската поетеса Хава Пинхас-Коен, която преподава литература и изкуство, редактор и модератор на семинари за литература в Йерусалим, има 12 стихосбирки на своя език и множество стихотворения в превод на над 10 други, вече има поетичен..

публикувано на 14.05.21 в 16:10

В "Срещите" разговор за паметта, творците и пловдивската бохема

Тази събота в „Срещите” - един разговор с проф. Аксиния Джурова за паметта, за света на творците, за пловдивската бохема и пловдивската школа в изобразителното изкуство. Разговаряме по седемтомника на проф. Джурова „Изчезващата памет. Срещи по пътя”. Слушайте ни, ще бъде интересно!

публикувано на 14.05.21 в 11:07