Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради COVID-19 oбединяват две отделения в болницата в Карлово

От днес започват срещи на съветниците с медиците от болницата

| обновено на 09.11.20 в 15:34

Две отделения в МБАЛ "Киро Попов" Карлово ще се обединят заради проблема с ковид-болните. Това са Инфекциозно и хирургично отделение, като така ще се получат 41 легла. Това обяви в предаването "Точно днес" Доньо Тодоров, председател на ОбС Карлово. По думите му, със събирането на ковид-болните на едно място ще се използва целия ресурс - и леглови, и на медици. „Това не изисква допълнителен финансов ресурс“, каза Доньо Тодоров. 

По негова информация, около 30 са лежащоболните с коронавирус в момента, в болницата има всички видове лекарства и предпазни средства, а общината ще помага, ако има нужда.

Днес започват срещи между Доньо Тодоров и съветници от Комисията по здравеопазване към местния парламент заедно с лекари от общинската болница. В събота на извънредна среща областният управител на Пловдив Дани Каназирева поиска смяна на управлението й заради организационни проблеми и установени нарушения при воденето на документация за ковид-болни. „Проблемът в управлението на болницата е довел и до напускането на много лекари и сестри до този момент“, коментира по темата още Каназирева. 

По повод исканата оставка на директора д-р Христо Пелев председателят на ОбС Карлово каза, че ще разгледат случая, но принципалът е ОбС. „Следващата седмица свършва болничният на кмета на Карлово и тогава ще започнат разговорите с групите в местния парламент“, добави още Доньо Тодоров. 

Интервюто с Доньо Тодоров може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Посмъртно повишиха в звание загиналите в петък военни пилоти

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, които загинаха в петък при катастрофа на авиобаза "Граф игнатиево", са повишени посмъртно във военно звание, съобщи Министерството на отбраната.   Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно..

обновено на 18.09.24 в 15:12

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира  Ден без загинали на пътя  в рамките на  Дните на безопасността на пътя  между 16 и 22 септември с мото  „Остани жив! Пази живота!“  („Stay alive and save lives“).  Тази година  18 септември  е определен за  Ден без загинали на пътя. Отново  целта е да се..

обновено на 18.09.24 в 15:11

Без автомобили на работа в Областната администрация днес

Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха днес за ден от автомобилите си и пристигнаха на работата  пеша, с велосипеди или с градския транспорт. Така станаха съпричастни на националната кампанията в европейската Седмица за пътна безопасност, която минава под мотото „Остани жив! Пази живота!“.  Много от тях пристигнаха на работа с..

публикувано на 18.09.24 в 15:11

Нови шефове на "Колодрума" и Зооветеринарния комплекс

Нов директор има и спортна зала „Колодрума“. Това е Любомир Апостолов , който поема поста от напусналия преди два месеца Никола Панайотов. Той има магистратури по финанси от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и по национална сигурност от Военната академия. Работил е и като експерт в Авиоотряд 28 Йордан Алексиев е назначен за директор на общинското..

публикувано на 18.09.24 в 14:59

Мъж пострада при пожар в цех в Пазарджик

35-годишен работник е пострадал при пожар снощи в Пазарджик. Горял е цех за преработка на тонер касети, намиращ се в гр. Пазарджик. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че сигналът е подаден минути преди 20.00 ч. снощи.   Пострадалият работник е откаран в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, където е  настанен в..

обновено на 18.09.24 в 13:59