Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Републиканци за България“ със сериозни амбиции в Пловдив и областта


"Партия „Републиканци за България“ си поставя за цел да бъде незаобиколим фактор със сериозна парламентарна група и да подкрепяме развитието на Пловдив и областта. Защото за нас е много важно да има политическа сила, която да е гарант за евроатлантическия път на страната. А „Републиканци за България“ с всички тези съмишленици ще можем да привлечем и много от разочарованите, които са от другите политически партии“, това заяви в Пловдив лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Той откри офис на партията и представи временните ръководители на местно ниво. Структурата в Пловдив се оглавява от Христо Димитров, а в областта от Георги Пилев.

Цветанов смята, че за оставащите месеци до парламентарните избори пловдивските структури в града и областта могат да са сред водещите партии. Той заяви още, че 85% от структурите на „Републиканци за Бългрия“ в страната вече са изградени.

Цветанов разкритикува сериозно мерките на правителството, които са свързани с ковид кризата.

„От „Републиканци за България“ смятаме, че последните седем-осем месеца бяха пропилени и нямаше никакви адекватни мерки, които да бъдат планирани, за да не изпадне в този колапс, в който се намира здравната система в момента“, заяви Цветан Цветанов.

Лидерът на „Републиканци за България“ не спести и критиките към икономическите мерки на управляващите.

„Парите, които в момента се харчат от българското правителство, те нямат абсолютно никакъв икономически ефект върху съхраняването и запазването на малкия и средния бизнес. Защото годината ще приключи с около 5 милиарда и 200 милиона лева повече изхарчени пари. А за другата година са предвидени да бъдат 4 милиарда и 900 милиона. Което означава, че говорим за 10 милиарда в рамките на две години, изхарчени пари от правителството. Представете си какво ще бъде наследството за всяко следващо управление, което ще дойде в страната“, каза Цветанов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38