Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Велинградско читалище набира средства за ремонт

Запознаваме ви с кампанията за набиране на средства от образцово народно читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1905", във Велинград. При тях залите и фоайето се наводняват и създават трудности при репетиции и концерти. Чрез онлайн платформа набират 20 000 лева за проектните дейности за ремонта на покрива.

Разговор със секретаря Иван Пещерски в програма "Точно днес".

Образцово народно читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1905", Велинград е читалище с традиции и поглед в бъдещето. В него ежедневно пеят, танцуват и свирят над 300 души на възраст от 5 до 80 години. 

"Целият екип на читалището работи с хъс и енергия", пишат от ръководството. Те допълват : " Със собствени сили и средства екипът работи за подобряване на средата, в която тече творческият процес и целият читалищен живот. Най-големият и нерешен дълги години проблем обаче си остава покривът, който се нуждае от ремонт и реконструкция. Тъй като покривът има корозия на конструкцията, пукнатини в настилката, компрометирана хидроизолация, при всеки дъжд и сняг има течове. Репетиционните зали и фоайето се наводняват и създават трудности при репетиции и концерти. Влошеното финансово състояние на община Велинград не позволява отделянето на средства от общинския бюджет. Със собствени сили читалището прави само кръпки, които не решават проблема."

Образцово народно читалище “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велинград област Пазарджик, пл. “Македония” 1

Телефони: Читалище – 0359/532 60; Мобилен – 0885/898185; E-mail: chitalishte_chepino@abv.bg Председател: Мария Чорбаджиева

Тук може да откриете кампанията:  https://www.platformata.bg/bg/kauzi/922:chitalishte-sv-sv-kiril-i-metoii-velingrad/details/campaign


Галерия

Още от категорията

В "Срещите" - теория и практика на конспирацията

Тази събота „Срещите” отварят дума за особеностите на конспирацията и човечеството в конспирологията. Гости ще са Димитър Стоянович - историк, Валентин Вацев - геополитик и проф. Цветан Теофанов, един от най-добрите познавачи на исляма. Бъдете с Радио Пловдив, интересно е !

обновено на 27.02.21 в 08:24

Над 20 филма на СФФ в Пловдив

Предстои юбилейно 25-о издание на „ София филм фест “, който и тази година по традиция освен в столицата има клонове в Пловдив, Варна и Бургас. И в четирите града кинофорумът ще се открие на 11 март, като пловдивчани могат да видят над 20 филма до закриването на 31 март. „ София филм фест в Пловдив“ ще стартира на 11 март с премиера на..

публикувано на 26.02.21 в 16:00

"Мюзикъли от Холивуд" в концерт на Пловдивската опера

Гала концерт "Мюзикълите на Холивуд" ще се състои в Градския дом на културата в два поредни дни - този петък и събота.  В него са включени  фрагменти с н ай-доброто от мюзикълите, превърнали се във филмови класики: "Котките", "Фантомът на операта', "Кабаре", "Чикаго", "Човекът от Ла Манча","Брилянтин", "Вълшебникът от Оз", "Евита", "Цигулар на..

публикувано на 26.02.21 в 11:30

Работилница за мартеници стартира в Стария град

Работилница за мартеници отваря врати в Стария Пловдив. Началото ще бъде поставено днес в къща Стамболян от  Ванина Костадинова - директор на „Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив“, и директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Богомил Грозев. Организаторите канят малки и големи на 26, 27 и 28-ми февруари от 10:00 до 16:00 ч. да заплитат..

публикувано на 26.02.21 в 06:47

Изложбата "Претвореното сътворено" гостува в Смолян

Изложбата "Претвореното сътворено" на Националния исторически музей ще бъде представена в залите на Регионалния исторически музей в Смолян. Експозицията гостува от днес в града по повод на 3 март.  Тя показва умалени макети на традиционни български носии, изработени в края на XX в. от Антония Велева - дългогодишен реставратор в НИМ...

публикувано на 26.02.21 в 06:21