Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велинградско читалище набира средства за ремонт

Запознаваме ви с кампанията за набиране на средства от образцово народно читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1905", във Велинград. При тях залите и фоайето се наводняват и създават трудности при репетиции и концерти. Чрез онлайн платформа набират 20 000 лева за проектните дейности за ремонта на покрива.

Разговор със секретаря Иван Пещерски в програма "Точно днес".

Образцово народно читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1905", Велинград е читалище с традиции и поглед в бъдещето. В него ежедневно пеят, танцуват и свирят над 300 души на възраст от 5 до 80 години. 

"Целият екип на читалището работи с хъс и енергия", пишат от ръководството. Те допълват : " Със собствени сили и средства екипът работи за подобряване на средата, в която тече творческият процес и целият читалищен живот. Най-големият и нерешен дълги години проблем обаче си остава покривът, който се нуждае от ремонт и реконструкция. Тъй като покривът има корозия на конструкцията, пукнатини в настилката, компрометирана хидроизолация, при всеки дъжд и сняг има течове. Репетиционните зали и фоайето се наводняват и създават трудности при репетиции и концерти. Влошеното финансово състояние на община Велинград не позволява отделянето на средства от общинския бюджет. Със собствени сили читалището прави само кръпки, които не решават проблема."

Образцово народно читалище “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велинград област Пазарджик, пл. “Македония” 1

Телефони: Читалище – 0359/532 60; Мобилен – 0885/898185; E-mail: chitalishte_chepino@abv.bg Председател: Мария Чорбаджиева

Тук може да откриете кампанията:  https://www.platformata.bg/bg/kauzi/922:chitalishte-sv-sv-kiril-i-metoii-velingrad/details/campaign


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Кръстьо Лафазанов е кОмикадзе!

Открихме любимия на хиляди българи актьор Кръстьо Лафазанов в разгара на лятото насред германската провинция Баден- Вюртемберг, където договаря дати за своя стендъп концерт  "КОмикадзе на кръстЮпът".  Той любезно откликна на молбата ни за интервю и благодари за интереса  на пловдивчани към него. Доволен е от лятото, въпреки жегите и натрупаната..

публикувано на 17.07.24 в 16:55

Изложба за Любен Каравелов гостува в Карлово

Изложбата „Любен Каравелов 1834-1879 – Модерният политик“ на Дирекцията на музеите в гр. Копривщица гостува на Историческия музей в Карлово, в навечерието на 187-та годишнина от рождението на Васил Левски. Експозицията представя жизнения и революционния път на Любен Каравелов –личност, чийто житейски, творчески и идеен път трудно може да..

публикувано на 17.07.24 в 08:54

Пловдив заедно в Деня на ашурето

„ Ашурето ни обединява и ни кара да се чувстваме заедно “ – около това послание се обединиха присъстващите от различни общности и религии в Деня на ашурето пред Джумая джамия в Пловдив. Празникът се отбелязва за 9-а поредна година. На традицията присъстваха областният управител Христина Янчева, заместник-кметът Савина Петкова, турският консул..

публикувано на 16.07.24 в 13:43

Писателят Николай Пеев с приказки от бъдещето

В студиото на Радио Пловдив се срещнахме с младия писател фантаст Николай Пеев, за да поговорим за неговата нова книга "Пепеляшка: окабелена". Това е четвъртата книга на автора след  „Седем писатели в Космоса“ (номинация „Еврокон“ 2022), „Интервюто“ и „Денят на инвикта“ (номинация „Любима книга“ 2016). В „Пепеляшка: Окабелена“: Домашните роботи..

публикувано на 16.07.24 в 11:55

Преге - предаване за света на книгите, 13 - 19 юли

В предаването за книги на Радио Пловдив на 13. 07. 202 4г. бяха представени следните заглавия: БНР подкасти · Преге Рубрика „Напълно непознати“ Арчибалд Кронин. Дамата с карамфилите. 224 стр., 4А, Плеяда, 2024. Жоел Дикер. Истината за случая „Хари Кеберт“ 550 стр., 5А, Колибри, 2024. Тия Уилямс. Седем дни през..

публикувано на 16.07.24 в 10:03