Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет да реши бъдещето на болница "Св. Мина"

| обновено на 17.11.20 в 11:33

"Все още не е чуто мнението на принципала на болница "Свети Мина" и собственик на търговското дружество, а това е парадоксално. Общинският съвет  е този, който трябва да взима или да участва във взимането на решения, а никой не се е съобразил с това, дори не е изпратено и никакво запитване". 

Така председателят на общинския кризисен щаб и директор  на общинската дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов, председателят коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив преобразуването на здравното заведение в болница за лечение на леки и средно тежки случаи на пациенти с коронавирус преди утрешната сесия на местния парламент. 

За да бъде взето такова решение ще внесем предложение за преобразуване на болницата, с експертното решение на комисията и медицинския съвет и доклад от страна на управителя, уточни д-р Калинов. Той обаче отказа да назове сумата, необходима за изграждането на първата Covid-болница с мотива, че в вече има много спекуалции за това. 

"Завършена е план-сметката от управителя и ще бъде входирана в Министерския съвет, както нареди Бойко Борисов и ни заръча кмета Здравко Димитров от болничното легло", каза още Калинов. 

По думите му става въпрос за цифри, изчислени от лицензиран оценител на базата на необходимоста от апаратура и обзавеждане, за да има някаква рамка за финансиране на това преобразуване 

"Няма да ви кажа каква е сумата, вече говори се за злоупотреби и спекула, преди някой да е чул кое колко струва.  Сумата  е такава, какватао е необходима. Дали е 500 хиляди, 50 хиляди или 2 милиона лв, аз ги знам, но няма да ги коментирам", категоричен бе Калинов.

Днес от 11 часа в конферентната зала на община Пловдив ще продължат разговорите с управителите на всички ДКЦ-та, двете общински болници  и Коплексния онкологичен център, за да бъде уточнена организацията има на работа във връзка с разкриването на Covid-зони в доболничната помощ и допълнителни легла за пациенти с коронавирус. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заблудите с предизборни дъвки вече не действат

"Проучването на Галъп колкото и да е професионално, е твърде прибързано. Трусовете в момента в две, три или четири партии са такива, че не може реално да бъде отчетена каква ще бъде картината след изборите. Не е ясно, точно поради тези сътресения, как ще се явят партиите". Това заяви журналистът Иван Тропанкев. По думите му, не само  ДПС има..

публикувано на 16.08.24 в 10:56

В село Кръстатица вече има параклис "Успение Богородично"

В родопското село Кръстатица на 17 август ще бъде осветен новопостроеният параклис "Успение Богородично". Той е издигнат по инициатива на местни жители и със средства от дарители. Досега в Кръстатица, която се намира на 40 км. от град Смолян и курорта "Пампорово", а и на 5 км. от балнеоложкия център село Баните, не е имало църква или параклис...

публикувано на 16.08.24 в 09:49

Чуждите туристи - повече, но не колкото са нашите навън

„Необходимостта от ребрандиране на туристическите продукти на България в контекста на климатичните промени е налице и тя ще става все по-остра с всеки изминал сезон. Причините за това, от една страна, е традиционното презастрояване, което води до негативни резултати, въпреки че базата се разширява, а от друга – необходимо е да се намерят онези..

публикувано на 16.08.24 в 09:28

Следващият парламент ще е още по-фрагментиран

Активността на прокуратурата и последвалите проверки на знакови бизнеси у нас коментира в програма "Точно днес" политологът д-р Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи. А също как ДПС ще се яви на вота през октомври, до какво ще доведе проверката на хората на Доган от прокурори и комисия "Антикорупция". Предвид поканата към бившия..

публикувано на 15.08.24 в 11:23

Бачковският манастир отбелязва своя храмов празник

Храмов празник отбелязва днес Бачковският манастир "Успение на Пресвета Богородица".  Литургията започва от рано тази сутрин и ще продължи в съслужение на всички монаси до 12 часа. Игуменът епископ Сионий тази година е в Троянския манастир.  Стотици поклонници от различни краища на България и чужбина са вече в Бачковския манастир, за да..

обновено на 15.08.24 в 08:43