Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПИМК: До девет месеца Ботев Пд ще се завърне у дома

Собственикът на компанията ПИМК Илиян Филипов обяви, че Ботев Пловдив ще се завърне на „Колежа“ до девет месеца.

ПИМК е водещата фирма в консорциума ДЗЗД „Колежа“ спечелил надпреварата за довършването на стадион „Христо Ботев“.

„Започнахме подготовка на строителната площадка. Това получих като позволение от зам. кмета на общината по строителството Пламен Райчев. Започнахме да подготвяме строителната площадка. Това, което може да направим сега, гледаме да го свършим, за да не се бавим след това, когато подпишем договора“, коментира Филипов пред dsport и Дарик радио.

„Имаме уверение от зам. кмета, че договорът ще бъде подписан в началото на следващата седмица. Ако зависи от мен, мога веднага да подпиша договора. Има процедура, която не може да бъде съкратена.“

„Първото нещо, което трябва да започнем е със завършването на чашата на стадиона. Цялата чашка трябва да бъде затворена.“

„Ние имаме тримесечен срок от общината, в който трябва да представим проект, в който да довършим сезона за efbet Лига и да довършим стадион, за да получи лиценз. В дискусия сме с феновете за приоритетите при строителството. За efbet Лига стадионът трябва да бъде готов.“

„В рамките на осем-девет месеца първият етап трябва да бъде завършен, тоест да бъдат усвоени тези отпуснати от МС 25 млн. лева“, каза още Филипов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36