Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват 13 пешеходни пътеки върху паваж по нова технология

Община Пловдив ще обнови 13 пешеходни пътеки върху паваж на няколко възлови местаи в града в близост до училища. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов. Стойността им е близо 30 000 лева и за целта вече е проведена обществена поръчка. С новата френска технология животът на "зебрите" ще бъде 2 години.

Първата такава пешеходна пътека вече е поставена до ОУ „Алеко Константинов“ на ул. Преслав“. 

„Политиката на Община Пловдив е да осигурим по-безопасното придвижване по улиците на града, а дълготрайното обозначаване на пешеходните пътеки, тип „зебра“, върху паваж, ще допринесе за това“, посочи Чонов. Той уточни, че гаранцията за запазване на целостта им е 1 година.

Останалите места, където ще бъдат положени подобни пешеходни пътеки, са  до НУ „Христо Ботев“, до Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия, на бул. „Копривщица“, ул. „Царевец“ и „Солунска“, „Чорлу“, ул. „Михалаки Георгиев“ , ул. „Георги Кондолов“, ул. „Любен Каравелов“ и на ул. „Иван Вазов“ до сградите на училищата и Административния съд.

През лятото пешеходна пътека със същата технология беше положена експериментално на ул. „Иван Шишман“ до Източната порта на Филипопол.

„В момента тя е в много добро състояние и това ни дава основания да положим същите и на други места. Според метеорологичните условия в най-скоро време ще обновим и на останалите планирани места“, уточни инж. Пламен Вълков, директор на ОП „Организация и контрол по транспорта“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Арестуваха пиян шофьор, опитал да прикрие нарушение

Шофьор, употребил алкохол, опита да скрие нарушението си. Около 21 30 ч. снощи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив с колата си „Хюндай“ 49-годишният мъж е отнел предимство и е блъснал мъж с мотопед. След това избягал от мястото на инцидента.  Мотопедистът по-късно е спрял патрулиращ по булеварда полицейски екип и е разказал за случая. След това при..

обновено на 06.08.24 в 19:12

Потушиха пожара над Асеновград

Потушен е пожарът, който следобед избухна близо до ВЕЦ-а в кв. "Изток" в Асеновград, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.  Сухи треви горят над Асеновград П ричината все още не е установена, допълниха от дирекцията.  По информация на пожарната служба са се запалили сухи треви над ВЕЦ-а, като..

публикувано на 06.08.24 в 19:05

Сухи треви горят над Асеновград

Сухи треви горят над асеновградския квартал „Изток“ в подножието на планината.  Огънят се е запалил преди около час.   На място са изпратени две екипа на пожарната. От там уверяват, че няма опасност за хората и за близките постройки. 

публикувано на 06.08.24 в 16:31

Изплатиха държавната помощ за пострадалите от пожара в Отец Паисиево

Министерски съвет отпусна първите 15 780 лева на пострадалите семейства от пожара в село Отец Паисиево, община Калояново. Те са част от изплатените  300 000 лева държавна помощ на семействата, пострадали от природни бедствия през това лято. През юли 42 вили изгоряха напълно от огнената стихия, като подадените заявления за помощ в общината са..

публикувано на 06.08.24 в 15:54

"Полицай" Попов и "инспектор" Петров мамят пенсионери в Пазарджик

Полицията в Пазарджик отчита отново активиране на опитите за телефонни измами в региона. Използва се познатата схема, при която измамниците се представят за полицаи. Важен момент в обаждането е, че измамниците обикновено се представят за "полицай Попов" и "инспектор Петров". Те атакуват самотните възрастни хора психически, като им обясняват, че са..

обновено на 06.08.24 в 11:23