Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почти 4000 новозаразени, 464 в Пловдив, 107 в Пазарджик, в Смолян - 38

| обновено на 19.11.20 в 07:24

3938 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 9949 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. 

Положителните проби са 39,6 процента от направените изследвания. 

Най-много са новозаразените в София  - 990.

Следва Пловдив с 464, като от тях тях има  заболели 7 медици от болничната помощ - 2 медицински сестри, 4 санитари и 1 лаборант. Загубиха битката с коронавируса три жени на възраст 63, 65 и 77 години – всичките с придружаващи заболявания. 

Починал е и 33-годишният учител по английски език в ОУ "Гео Милев“ в Садово Георги Терзийски. Той не е имал придружаващи заболявания. Останалите 9  починали мъже са на възраст  до 90 години и имат придружаващи заболявания.

По информация на здравните власти  за изминалите 24 часа  е установен Ковид -19 в две детски градини в Пловдив. Заболели са двама учители. Те са от Детските градини „Дъга “  и  „Здравец“. Наложена е карантина на контактните деца и персонала. 

Две пловдивски училища имат заразени учители в начален етап- това са Средните училища „Черноризец Храбър“ и   „П.К.Яворов“.  В областта  ОУ с. Кърнаре , община Карлово има заболял учител, преподаващ на 5-7 клас и  в СУ „Константин Кирил Философ“ Пловдив-заболял  като контактен ученик от 1Е клас. 

По информация на Спешна помощ  общо са изпълнени 259 случая, от тях 71 свързани с Ковид-19. Хоспитализации - 8 в областта и 21 за Пловдив, оставени на домашно лечение 42. Свободните легла според Областната информационна система  към 13 часа са 114.

Над 100 за втори пореден ден са положителните проби за коронавирус в област Пазарджик. В града заразените са 22-ма, следват Панагюрище и Пещера, а в селата има предимно единични случаи. 

17 от регистрираните в региона  общо 105 души за денонощието са настанени в различни болници в Пазарджик, Пещера и Пловдив.  Двaма от заразените са пренасочени към други здравни инспекции. 

Сред установените носители на коронавирусната инфекция са учител от Пазарджик, ученик от Калугерово и медицинска сестра от Пещера. Минималната възраст на заразените при мъжете е 12 години, а при жените – 25. Починали са трима души. 

Нови тридесет и осем случая на Ковид-19 са регистрирани в Смолянска областт през последното денонощие. Сред позитивните има медицинска сестра и шофьор от болницата в Смолян. 

Хоспитализирани са шестнадесет души, като останалите са на домашно лечение и изолация. 

Изписаните пациенти са шестима. Две жени, на 76 г. и 86 г. , от общините Рудозем и Златоград, са починали в областната болница. 

В цялата страна в болница има 5629 души, от тях 313 са в интензивни отделения. 

Излекуваните за последното денонощие са 944, починалите са 117.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11