Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За първи път виртуален форум за образование във Франция

| обновено на 20.11.20 в 08:36

Събитието „Виртуален форум за образование и професионална реализация“ ще се проведе онлайн точно днес на 20 ноември от 10 часа. Участието в него е безплатно и ще запознае публиката с възможностите за следване и работа с френски език като срещне на едно място университети и предприятия. Франция е четвъртата страна в света по прием на чуждестранни студенти и шеста по прием на български студенти.  

В 5 български университета се предлагат 12 франкофонски програми. „Виртуален форум за образование и професионална реализация“ 2020 се организира от Френския институт в България и агенция Campus France България.

Събитието  е част от глобалната политика за популяризиране на френското висше образование и на франкофонските програми в България, провеждана от дълги години от Френския институт в България.

В актуалната здравна ситуация мрежата от френски висши учебни заведения е готова да посрещне своите студенти и предлага разнообразни възможности за присъствена и дистанционна форма на обучение.

С участието на предприятия, установили се на българския пазар, този форум има за цел също така да засили диалога между университети и предприятия, за да имат възможност студентите да се обучават по програми, адаптирани към пазара на труда, а дипломираните млади специалисти да намерят подходящата работа.

Форумът е насочен към франкофони и нефранкофони: ученици, студенти, дипломирани специалисти, търсещи работа. 

За да участвате във Форума регистрацията е задължителна :  http://salonetudesetcarrieres.bg/bg/

Бисера Коларова
, отговорник Campus France България, която ръководи провеждането на събитието разказва повече в интервю на Живка Танчева. Може да чуете от звуковия файл по темата.

Галерия

Още от категорията

"Глина" - новият български роман

"Създадена от огъня на думите и пръстта на историята, „Глина“ е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае съдбата си." Срещаме ви с Виктория Бешлийска - автор на блога "По дирите на думите"  ( Words Do Worlds) и инициативата "Обичам българските..

обновено на 27.11.20 в 14:48

"Извънредни мисли" - носталгия с надежда

По време на карантината през пролетта, излъчихме 28 епизода от поредицата “Извънредни мисли”. Това е рубрика, провокирана от новите изпитания на времето, в която всеки събеседник отговаряше на три въпроса. На прагът на втората карантина за 2020-та ви срещаме с още от извънредните мисли на още много наши събеседници, развиващи се в..

обновено на 27.11.20 в 12:40

Ще бъде сложно и трудно, но по-добре да спрем за малко

Във времето за култура, в което тя все повече си виртуализира и намалява, как се справя с липсите пловдивската  джаз певица Мирослава Кацарова.   Много трудно се справяме артисти, които сме свикнали да излизаме на сцена и да общуваме с публиката, никога не сме подозирали, че ще живеем в такова време, това е много ощетяващо.   Но певицата..

публикувано на 27.11.20 в 11:26

В "Срещите" разговор за светците и светостта

В обърканото ни време, в дните ни - дни на война, „Срещите” ви предлагат разговор за святостта и светците. Защото, тя святостта, е вложеният в човека стремеж за усъвършенстване. Гости на  предаването - Петко Атанасов и Петър Граматиков. И както казва Чоран: "Интересен е пътят, по който един човек се отказва от себе си, за да поеме кръстта на святоста".

публикувано на 27.11.20 в 11:12

X-та Нощ на учените в МУ -Пловдив ще бъде изцяло онлайн

Вълнуваща и различна Нощ на учените 2020 обещават от Медицинския университет в Пловдив. Те за десета година ще бъдат част от  Европейската Нощ на учените  – мега събитие, което по традиция се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света.  През 2020 г. значимостта на науката прогресивно нарасна в обстановката на пандемията..

обновено на 27.11.20 в 07:55