Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ще готвят проект за чиста вода в Брестовица

Община „Родопи” ще обяви обществена поръчка за проекта за рехабилитация на водопроводната мрежа в Брестовица. До края на месеца ще бъде готово техническото задание, след което ще бъде открита  процедура и възлагане на проектирането.

За изработване на проекта е осигурено финансирен от 85 хиляди лева.

Припомняме, че в хората в Брестовица многократно са се оплаквали от качеството на водата, а още в началото на годината в нея беше установено и наднормено съдържание на манган.

Според Община "Родопи" проблемът може да бъде разрешен единствено с подмяна на водопреносната мрежа, за което ще кандидатсва за финансирена от  държавата. 


Още от категорията

Висши военни и посланици от НАТО посетиха базата на командосите в Пловдив

Международна делегация от висши български и НАТО-вски военни както и  посланиците на САЩ, Великобритания и Испания посетиха днес централата на Съвместното командване на специалните операции в  Пловдив, където присъстваха на зрелищни демонстрации, включващи елементи от съвместната подготовка на командосите, участващи в провеждащото се у нас..

обновено на 13.05.21 в 17:35

Младежът, причинил смъртта на две момчета, шофирал дрогиран

20-годишният Петър Маринашки получи от Окръжна прокуратура – Пловдив обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на двама души.  Инцидентът е от 11 ноември миналата година. Тогава Маринашки се блъсна с кола в дърво на пътя Пловдив-Пещера. При удара загинаха пътувалите с него Тодор Бараков на 16 и Виктор Василев на 17 години. Други..

публикувано на 13.05.21 в 17:08

Потушиха бързо пожар в ректората на ПУ "Паисий Хилендарски"

Три противопожарни автомобила с огнеборци потушиха скоростно пожара на първи етаж в сградата на ректората на ПУ "Паисий Хилендарски". Сигналът за инцидента е изпратен около 16 часа и половин час след него пламъците са вече потушени.  Унищожена е малка част от обзавеждането в помещението.  Причините се изясняват.

публикувано на 13.05.21 в 16:35

КПКОНПИ заведе иск срещу бивш гл. архитект на Пловдив

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество внесе в Окръжен съд – Бургас искова молба срещу бившият главен архитект на Пловдив Юлияна Петрова. Искът е на стойност 324 292, 62 лв., като в него са включени и 1 недвижим имот и 2 автомобила.  Проверката срещу Петрова, която бе на поста от 2017 до 2020..

публикувано на 13.05.21 в 15:40

Очакват се първите количества компост от био отпадъци

До месец Пловдив ще има първите количества компост, получен от инсталацията за биоразградими отпадъци. Това стана ясно след инспекцията на кмета Здравко Димитров на площадката, на която се преработва окосената трева и листна маса от санитартата сеч в града. Полученият компост ще се влага  като подобрител на почвата при развиване на зелената система...

публикувано на 13.05.21 в 15:13