Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

409 са положителните проби от тестовете за коронавирус в Пловдив

| обновено на 21.11.20 в 20:44
Снимка: EPA/БГНЕС

Близо 41 процента от изследваните за коронавирус в страната са дали положителни проби. За денонощието са отчетени почти 4 хиляди нови случаи от направени над 9 хиляди и 700 писиар теста. 150 от тях са сред медицински служители. Излекуваните са 1 061, починалите – 129. Това сочат данните, публикувани в Единния информационен портал.  

София отново е с най-много позитивни за инфекцията -над 1000 души, а Пловдив остава на второ място като прехвърля 400 заразени. Значително по-малко са последните случаи в двете съседни области -  в Пазарджик– 79,  а в Смолян – 23.

Кметът Здравко Димитров призова общините от Пловдивска област да се включат в дарителската кампания за болницата „Свети Мина” – първата в страната за лечение на Ковид-19. Разкрити са необходите легла, но са нужни ремонти, апаратура и консумативи. 

Припомням, че от понеделник  учениците от 6 до 12 клас в Пазарджик се завръщат в класните стаи на 23 ноември, като директорите на училища изготвят график за за присъствено и неприсъствено обучение до края на месец декември.

Междувременно учители от Асеновград призовават по официален път, с писмо до просветното министерство, да се премине изцяло на онлайн обучение. Те настояват и психолози да работят с ученици, родители и дори с педагози.


Още от категорията

От понеделник 20% по-малко автобуси по градските линии

От понеделник  броят на автобусите по 29-те линии на градския транспорт в Пловдив се съкръщава с 20 процента. От ОП „Организация и контрол на транспорта“ обясниха, че това се прави заради мерките срещу разпространението на  COVID-19 и намалелия брой пътуващи. Разреденият график ще е в сила до 21 декември. От 11 на 9  се намалява броят на..

публикувано на 27.11.20 в 15:57

Нови шест жертви на ковид в Пловдивско, сред заразените още осем медици

Пловдив запазва второ място по брой на заразени с Ковид 19, след София. Новите случаи в Пловдивска област са 386.  Битката с коронавируса изгубиха шестима души на възраст от 55 до 81 години, всички са имали придружаващи заболявания, съобщават от РЗИ.  Сред новите случаи има 8 медици. От тях в болничната помощ -  6 лекари, в доболничната помощ - 2..

обновено на 27.11.20 в 15:48

НЗОК ще финансира допълнително МБАЛ "Св. Мина"

МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив ще получи допълнително финансиране, за да може да осигури адекватно и навременно лечение на постъпващите пациенти с Covid – това беше  договорено на среща между заместник-кмета Анести Тимчев и управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, който пристигна в Пловдив. Професор Салчев уточни, че увеличаването на..

обновено на 27.11.20 в 15:48

Влизат в сила новите мерки срещу коронавируса

От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени със заповедта на министъра на здравеопазването, за да се ограничи разпространението на коронавируса у нас.  Днес ще е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна. От понеделник обучението от 1-ви до 12-ти клас и в университетите преминава в електронна среда, а детските..

обновено на 27.11.20 в 15:48

До вечерта ВиК аварията в "Захарна фабрика" ще бъде отстранена

Амортизацията на стар, над 50-годишен етернитов водопровод е причина за крупната авария , довела до  заливането на малкото кръстовище между улиците „Петър Шилев“ и „Тиса“ в пловдивския квартал „Захарна Фабрика“, обясни главният инженер на ВиК Пловдив Антон Гълъбов.  По думите  му, водното дружество няма отношение към случилото се,  а..

обновено на 27.11.20 в 15:45