Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Intelligent Music Project с нов албум и турне през 2021 г.

През февруари 2021 година предстои да излезе шестият албум на Intelligent Music Project, който е озаглавен “The Creation“. В него специално участие ще вземат Джон Пейн, Карл Сентанс, Ричард Гризман, както и барабанистите Тод Зукърман от Styx и Боби Рондинели, който е бил част от Rainbow и Black Sabbat. Основен вокалист отново ще бъде Рони Ромеро.

Новият албум ще бъде промотиран с турне, което ще премине през България, Румъния, Гърция и Македония.

Създателят на проекта доктор Милен Врабевски даде специално интервю за Радио Пловдив, в което разказа за “The Creation“. Той е лекар, един от най-успешните иноватори у нас, бизнесмен, има редица родолюбиви каузи, но също така е и музикален продуцент и композитор. Доктор Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а също и основател на Фондация „Българска памет“.

„В перфектна форма сме цялата група. Предстоят и онлайн концерти. Смятам в Пловдив да направя и предпремиера на новия ни албум, точно заради нашия фен клуб там, който безкрайно много ценя“, това каза пред Радио Пловдив доктор Милен Врабевски.

Предпримиерите в Пловдив и София ще бъдат през месец февруари следващата година, а в тях участие ще вземе Рони Ромеро. В турнето през месец май ще се включат и Джон Пейн и Боби Рондинели. Песните от новия албум са записани по време на пандемията от Covid-19.

„Те са за записани по време на пандемията, но нищо фаталистично няма в тях. На нас не ни влияе нещо такова на позитивното мислене. Това е един албум за конструктивния и градивен подход в живота, който дълбоко препоръчваме. Живот с мисия, при ефективна полезност всеки ден. Смятам, че за пореден път успяхме да кажем важни неща с този албум“, каза доктор Милен Врабевски.

Intelligent Music Project е супер група от музиканти, които имат блестяща кариера. Доктор Врабевски казва, че всички са съидейници.

„При водопада от идеи, който имам, събирайки се заедно, ние ги реализираме много бързо, защото всички разбираме, че сме от едната страна на барикадата, споделяме едни и същи ценности. Имаме желание те да стигнат до повече хора“, казва Милен Врабевски.

В неговите проекти по традиция се включват световни музикални звезди.

„Привличам ги с качеството на продукта и с посланията. Те искат да участват в нещо, което си струва. В проект, който казва нещо, който има някакъв дълбок смисъл. И по този начин да споделят своята визия за живота“, обясни още доктор Врабевски.


Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Сценично четене на пиесата "Маркет"

„Какво означава призивът “бъди себе си” в свят, в който “всеки е уникален”, но всички са еднакви и едноизмерни? Възможно ли е да запазим себе си в това ново общество? Къде е границата между пазарния ни избор и превръщането на самите нас в продукти?“  - въпроси на нашето време, все по-валидни, а отговорите се случват все по-уклончиви,..

публикувано на 27.01.21 в 15:08

Великите европейци - Данте Алигери, първа част

Седем века са адски много време в човешкото измерение. Преди 700 години в Европа няма картофи и домати, липсва не само тоалетна хартия, но дори идеята за приличен клозет, а книгите се пишат на ръка и се събират на свитъци.                                  На  власт е силният, а църквата е до гушата в симония – продава всичко свято, включително..

обновено на 27.01.21 в 11:31

Антон Баев с първи български роман за карантината

"Спас Господов в страната на амазонките“ е най-новият, току- що пуснат на книжния пазар роман на гл. редактор на сайта „Пловдив онлайн“ и председател на Дружеството на пловдивските писатели Антон Баев.   „Той е  алегория за границите на свободата, в които е затворен модерният човек от 21 век, особено , в ситуация на световна карантина...

обновено на 27.01.21 в 10:46
Кино

Кино "Космос" по света и у нас

Пожарът в кино „Космос“ отново открои проблема със залите за култура в Пловдив. Все още не губим надежда, че емблематичното кино, за чието обновление са говори още отпреди 10 години, ще се възроди за културен живот. Плановете за реконструкцията му, които бяха обвързани с избирането на Пловдив за Европейска столица на културата, така или иначе са..

публикувано на 26.01.21 в 13:30

"Живописен диктат" на Васил Петров в галерия „Възраждане“

Изложба под надслов "Живописен диктат" на художника Васил Петров ще бъде открита тази вечер от 18 часа в пловдивската галерия „Възраждане“. Творящият в Пазарджик маестро представя 21 от най- новите си творби, рисувани през последните четири месеца. Кръстник на богатата експозиция е галеристката Краси Алексиева, която определя автора..

обновено на 26.01.21 в 07:25