Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Intelligent Music Project с нов албум и турне през 2021 г.

През февруари 2021 година предстои да излезе шестият албум на Intelligent Music Project, който е озаглавен “The Creation“. В него специално участие ще вземат Джон Пейн, Карл Сентанс, Ричард Гризман, както и барабанистите Тод Зукърман от Styx и Боби Рондинели, който е бил част от Rainbow и Black Sabbat. Основен вокалист отново ще бъде Рони Ромеро.

Новият албум ще бъде промотиран с турне, което ще премине през България, Румъния, Гърция и Македония.

Създателят на проекта доктор Милен Врабевски даде специално интервю за Радио Пловдив, в което разказа за “The Creation“. Той е лекар, един от най-успешните иноватори у нас, бизнесмен, има редица родолюбиви каузи, но също така е и музикален продуцент и композитор. Доктор Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а също и основател на Фондация „Българска памет“.

„В перфектна форма сме цялата група. Предстоят и онлайн концерти. Смятам в Пловдив да направя и предпремиера на новия ни албум, точно заради нашия фен клуб там, който безкрайно много ценя“, това каза пред Радио Пловдив доктор Милен Врабевски.

Предпримиерите в Пловдив и София ще бъдат през месец февруари следващата година, а в тях участие ще вземе Рони Ромеро. В турнето през месец май ще се включат и Джон Пейн и Боби Рондинели. Песните от новия албум са записани по време на пандемията от Covid-19.

„Те са за записани по време на пандемията, но нищо фаталистично няма в тях. На нас не ни влияе нещо такова на позитивното мислене. Това е един албум за конструктивния и градивен подход в живота, който дълбоко препоръчваме. Живот с мисия, при ефективна полезност всеки ден. Смятам, че за пореден път успяхме да кажем важни неща с този албум“, каза доктор Милен Врабевски.

Intelligent Music Project е супер група от музиканти, които имат блестяща кариера. Доктор Врабевски казва, че всички са съидейници.

„При водопада от идеи, който имам, събирайки се заедно, ние ги реализираме много бързо, защото всички разбираме, че сме от едната страна на барикадата, споделяме едни и същи ценности. Имаме желание те да стигнат до повече хора“, казва Милен Врабевски.

В неговите проекти по традиция се включват световни музикални звезди.

„Привличам ги с качеството на продукта и с посланията. Те искат да участват в нещо, което си струва. В проект, който казва нещо, който има някакъв дълбок смисъл. И по този начин да споделят своята визия за живота“, обясни още доктор Врабевски.


Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изложба показва историята на пловдивския храм "Св. Димитър"

С изложба в Народна библиотека  „Иван Вазов“ Пловдив, посветена на пловдивския храм „Свети Димитър“, който бе възстановен и продължава да се поддържа със средства на Спомоществователно сдружение  „Свети Димитър“, ще бъде отбелязана 20-годишнината от неговото създаване. Експозицията се състои от десет пана, проследяващи  историята на..

публикувано на 18.04.24 в 06:35

Конференция представя изследване на българското село

Научна конференция „ Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване” ще събере учени в областта на културната и социалната антропология, етнологията и социологията от цялата страна. Конференцията ще се проведе в периода 18-20 април 2024 г. в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски”, зала "Компас"...

обновено на 17.04.24 в 14:19

Великите европейци - Майка Тереза

Според едни тя е „майка”, според други – „мащеха”. Някои я смятат за ангел небесен, други я наричат „ангел от ада”. Мнозина броят спасените от нейното милосърдие, други мнозина – жертвите на нейната вяра. Каквото и да е отношението на всеки от нас обаче, всеки от нас веднага се сеща за кого говорим, щом чуе името Майка Тереза. Превод: Свети..

публикувано на 17.04.24 в 10:34

Среща с писателя Цанко Лалев в "Петното на Роршах"

Среща с писателя Цанко Лалев ще се проведе тази вечер в клуб „Петното на Роршах“. Разговорът за романа " Домът на пчелите " е по инициатива  на  Литературен Салон "Spirt & Spirit" Пловдив.   Цанко Лалев е автор на научнопопулярни книги за българска история и фолклор, както и на две стихосбирки. Първият му роман „Домът на пчелите“  излезе..

обновено на 16.04.24 в 10:02

Изложба на Яна Любенова във "Възраждане"

Галерия Възраждане" представя живописната изложба на Яна Любенова „Полет над света". Творбите са вдъхновени от видяното в различни държави. На всяка от тях е добавено водно конче, символизиращо свободния полет и разгръщане на потенциала.  Човек трябва да търси развитие и да не се бои от промяната, казва художничката.  Яна Любенова е завършила..

публикувано на 16.04.24 в 08:34