Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Защита от държавата очакват търговските обекти при локдаун

Здравният министър и НОЩ запознаха Бойко Борисов с актуалната здравна обстановка, извънреден брифинг пък начерта мерките заради нарастващия брой 666,5 болни с Ковид-19 на 100 000 души от населението. "Мерките влизат в сила от 27 ноември, те налагат затваряне на повечето дейности в държавата, заедно ще наложим локдаун", каза здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

Говорим с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, с Еньо Енев,  председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“ за затварянето на заведения, ресторанти и нехранителни обекти. 

Еньо Енев, зам.-председател на БХРА: Здравето на нашите гости е на първо място и ще продължаваме да работим, така, че да гарантираме тяхната сигурност. Ще се съобразим с всички мерки продуктувани от решението на здравния министър и  правителството.  Ще се постараем да влезем в диалог и ще поискаме защита на нашите работници. Затваряйки заведенията, много хора ще останат без препитание.

Няма да има стачни действия, глупаво е в тази пандемия да се говори за това. Смятам, че ще се намери диалог с правителството и златната среда.

Реакцията на големите търговски центрове в Пловдив също е с идея за компенсации от страна на държавата по време на затварянето, разговор с Александрина Янева, търговски мениджър на МОЛ-а в Тракия. 

Александрина ЯневаМолът е едно не по-различно място от хранителните магазини, където също се предприемат мерки, и тук дори успяваме да избегнем струпванията, които се получават на касите във хранителните магазини. При нас има много по-голяма площ, дезинфектанти на няколко места и осигурени безплатни маски. 

Още от категорията
Дигитален Център в Старинен Пловдив

Сривът на дигиталния Пловдив - научен или ненаучен урок

Дигиталното културно наследство на Пловдив - възстановено в мрежата, но не напълно  Преди 2 месеца в разследване на Радио Пловдив за първи път заместник кметът Пламен Панов обяви причината за отсъствието на дигиталното културно-исторически наследство на Пловдив в интернет с думите:  „Сървърното пространство беше препълнено и вследствие на..

обновено на 26.01.21 в 17:04

Хотелиери и ресторантьори: 30% от бранша гарантирано фалират!

Ресторантите отварят за клиенти на 1 март, а нощните заведения - 15 дни по-късно в зависимост от епидемичната обстановка.  Това решиха във вторник на среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов собствениците на ресторанти, нощни клубове и други заведения. От своя страна здравният министър обеща, че до края на..

публикувано на 26.01.21 в 16:03
язовир Въча

Проектът "Въча" ще струва половин милиард лева

„Изграждането на водоснабдителна мрежа от язовир Въча към Пловдив и селищата в региона може да започне в рамките на една година. Очакваме само решението на  експертния съвет в Областната администрация, насрочено за 10 ти февруари , за да преминем към следващата стъпка  - изготвяне на „Идейно технически проект“. Това заяви в предаването „Ден..

обновено на 26.01.21 в 15:42

Пловдив запази потенциала на икономиката в Ковид пандемията

Брутният вътрешен продукт на човек от населението в област Пловдив е седмият най-висок в страната. Доходите на домакинствата нарастват сравнително бързо. Заетостта остава относително висока, а безработицата – ниска, въпреки че първият локдаун носи нови 10 000 новорегистрирани в бюрата по треда. По време на втория- в края на годината те са около 5..

обновено на 26.01.21 в 13:30

Кметът на Нареченски бани покани Борисов в парка на селото

Кметът на Нареченски бани Димитър Бакалски покани министър председателя Бойко Борисов да посети занемарения парк в курортното селище, за да ускори решенията за неговото облагородяване, така както това се случи с занемарената баня в родния му град - Банкя.         Причина за покана е, че паркът в Нареченски бани с обща площ около 19.7..

обновено на 26.01.21 в 11:08