Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Утре градските автобуси няма да спират, но междуградските ще протестират

| обновено на 24.11.20 в 13:54

Отменя се протестното спиране на масовия градски транспорт утре от 9 до 11 часа в Пловдив, но автобусите ще се движат с табели „Протест“. Това съобщи за Радио Пловдив Веселин Дошков от Управителния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи, член на Конфедерацията на автобусните превозвачи, която организира недоволството в страната срещу нерегламентираните превози и недофинансирането на бранша. 

Първоначалното решение за преустановяване на градските маршрути се променя след разговор със заместник кмета на Пловдив Тодор Чонов и за да не се нагнетява допълнително напрежение в обществото, обясни Дошков. Междуградските превози, обаче, ще спрат още в полунощ днес и около 60 линии ще останат затворени за пътуващите в Пловдив област, допълни Веселин Дошков. 

По думите му, само такъв е начинът държавата да обърне внимание на транспортния бранш в нерешните от години проблеми със сивия сектор в него, както той нарича нерегламентираните превози. Протестът ще настоява за спешно преразглеждане на Закона за автомобилните превози така, че те да бъдат криминализирани, както и да бъдат предприети мерки за преодоляване недофинансирането на бранша, пострадал сериозно от ковид-кризата. 

Ще бъдат представени и искания, свързани с републиканската транспортна схема и процедурите за възлагане на превозите. Ако не се постигне ефект, в понеделник е възможно да има ново протестно прекъсване на междуградските превози от областната транспортна схема, обяви Веселин Дошков.  Още от категорията

Отстранена е електроаварията в центъра на Пловдив

Вече е отстранена аварията, която спря електрозахранването в част от центъра на Пловдив. Без електричество бе и кръстовището на булевардите "6 септември" и "Руски", заради което движението на автомобили там бе затруднено.  Без ток бе и районът коло "Пещерско шосе", както и по близките улици "Царевец" и "Йордан Гавазов", където са общежитията на..

публикувано на 20.01.21 в 19:12

Кривата на заразата в Пловдивска област върви надолу

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие, като  сред новозаболелите има един санитар. Регистрирана е и болна учителка от ДГ „Детелина“ в Раковски. Под карантина са поставени 28 контактни деца и двама души от персонала.  В специализираните ковид отделения в момента лежат 326 пациенти.  За денонощието от Спешна помощ..

публикувано на 20.01.21 в 16:10

Пловдивска област извън червената зона, намаляват Covid леглата

Да се намалят леглата за лечение на Covid-19 в Пловдив и областта. Това реши Медицинският щаб на свое заседание. Според решението терапевтичните легла за  Covid пациенти се намаляват от 1 056 на 687. За интензивно лечение се редуцират от 103 на 85. Основание за редуцирането на леглата е това, че област Пловдив излезе от червената зона и..

обновено на 20.01.21 в 15:15

Жители на родопски села готвят протест и блокада, искат път

На 23 февруари жители на четири родопски села излизат на протест пред Областното пътно управление в Пловдив с настояване за основен ремонт на пътя от разклона за Бойково до Ситово и Лилково.  Ако ремонтът не се случи, на 27 февруари живеещи в Ситово, Лилково, Брезовица и Плочник ще блокират Околовръстното шосе на Пловдив при кръстовището на..

обновено на 20.01.21 в 15:15

Арестуваха педофили, споделяли в мрежата порно с деца

При с пециализираните полицейска операция за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца  ГДБОП задържа двама мъже . Действията са осъществени на територията на София и Пловдив от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП-МВР, съвместно с прокурори от Районна прокуратура Пловдив и Софийска районна прокуратура.  Двамата арестувани..

публикувано на 20.01.21 в 14:56