Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

361 са новите случаи на Covid-19 в Пловдив, жертвите са 9

361 са новите случаи на на Covid-19 в Пловдив и областта. 10 медицински лица са сред новодиагнотицираните, като сред тях са един лекар, рехибилтатор и 3 медицински сестри от болничната помощ, а също и 1 общопрактикуващ лекар, 3 фармацевти и един рехабилитатор на частна практика.

Нови случаи на заразени с Covid-19 има и в образователната система - един учител от ОУ „К. Величков“ в Пловдив и четирима от 4 детски градини в Пловдив и Раковски. Контактните деца и персонал са под карантина.

Девет души са починали през изминалото денонощие, а сред тях и 35 годишен мъж без придружаващи заболявания.

В Пловдив и областта са регистрирани общо 11 402 души с положителни PCR тестове.  Под карантина са 4911 лица, а на домашно лечение са 6240 души. Оздравели към днешна дата  са 5323 души от областта, като за изминалото денонощие са 131.

Днес стана ясно, че две студентки от  специалност „Медицинска сестра“ в Медицинския университет в Пловдив стават доброволци в МБАЛ “Свети Мина“. Днес те се срещнаха с областния управител Дани Каназирева.

 „Правим всичко възможно да бъдем полезни на всяка болница без значение дали е частна, държавна или общинска. Надявам се с екипите  и доброволците, които пращаме да сме полезни на лекарите от  ковид отделенията, които месеци наред работят без почивка и са много уморени“, коментира Каназирева след срещата.

РЗИ Пазарджик информира за 77 положителни проби за COVID-19. 

 Сред новорегистрираните са акушерка от  „МБАЛ-Пазарджик“ и учител от СУ „Св. Климент Охридски“ град Пещера – предприемат се съответните противоепидемични мерки.

Починали са трима мъже на възраст между 63 и 70 години с придружаващи заболявания. 

Десет души на възраст от 15 до 62 г. са диагностицирани с коронавирус в областта. Осем са от община Смолян, по един от общините Златоград и Рудозем. Положителни са лекар от МБАЛ-Смолян и 15-годишен ученик. Останалите проби на изследваните потребители от Дома в с. Фатово са отрицателни. Починал е мъж на 81 години от Златоград.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха пиян шофьор, опитал да прикрие нарушение

Шофьор, употребил алкохол, опита да скрие нарушението си. Около 21 30 ч. снощи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив с колата си „Хюндай“ 49-годишният мъж е отнел предимство и е блъснал мъж с мотопед. След това избягал от мястото на инцидента.  Мотопедистът по-късно е спрял патрулиращ по булеварда полицейски екип и е разказал за случая. След това при..

обновено на 06.08.24 в 19:12

Потушиха пожара над Асеновград

Потушен е пожарът, който следобед избухна близо до ВЕЦ-а в кв. "Изток" в Асеновград, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.  Сухи треви горят над Асеновград П ричината все още не е установена, допълниха от дирекцията.  По информация на пожарната служба са се запалили сухи треви над ВЕЦ-а, като..

публикувано на 06.08.24 в 19:05

Сухи треви горят над Асеновград

Сухи треви горят над асеновградския квартал „Изток“ в подножието на планината.  Огънят се е запалил преди около час.   На място са изпратени две екипа на пожарната. От там уверяват, че няма опасност за хората и за близките постройки. 

публикувано на 06.08.24 в 16:31

Изплатиха държавната помощ за пострадалите от пожара в Отец Паисиево

Министерски съвет отпусна първите 15 780 лева на пострадалите семейства от пожара в село Отец Паисиево, община Калояново. Те са част от изплатените  300 000 лева държавна помощ на семействата, пострадали от природни бедствия през това лято. През юли 42 вили изгоряха напълно от огнената стихия, като подадените заявления за помощ в общината са..

публикувано на 06.08.24 в 15:54

"Полицай" Попов и "инспектор" Петров мамят пенсионери в Пазарджик

Полицията в Пазарджик отчита отново активиране на опитите за телефонни измами в региона. Използва се познатата схема, при която измамниците се представят за полицаи. Важен момент в обаждането е, че измамниците обикновено се представят за "полицай Попов" и "инспектор Петров". Те атакуват самотните възрастни хора психически, като им обясняват, че са..

обновено на 06.08.24 в 11:23