Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Калояново остава на поста въпреки присъдата

| обновено на 26.11.20 в 10:40

Кметът на община Калояново Георги Георгиев остава на поста си, въпреки условната присъда за шофиране след употреба на наркотик. 

На снощното си заседание Общинската избирателна комисия не успя да събере квалифицирано мнозинство за отстраняването му, каквото е изискването на Закона за местното самоуправление и администрация. 

От 11-те членове на ОИК „За“ предсрочното прекратяване на мандата на Георгиев са гласували 7 души, а „Против“ са били 4-ма, което означава, че един глас не е достигнал да се вземе решение за отстраняването на кмета.

Решението на ОИК – Калояново може да се обжалва.

Пловдивският районен съд наложи на кмета Георгиев  8 месеца "лишаване от свобода" условно и 400 лв. глоба.  Наказанието е  с тригодишен изпитателен срок. 

"Ако се констатира незаконосъобразност на това решение на ОИК, то може да се атакува от нас пред Административния съд" - заяви говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев. Той разясни, че отделът за общия надзор за законност на нормативните актове вече разглежда това решение и ще излезе със становище по него в началото на следващата седмица.
Още от категорията

Хулигани подпалиха кино "Космос"

Пожар е избухнал в сградата на кино "Космос".  Очевидци  на ул. "Гладстон" в Пловдив, еднага са сигнализирали и на мястото бързо са пристигнали две пожани коли.  Огънят, лумнал на втория етаж е бързо загасен, но от димящите отломки дълго е тлял задушлив пушек, който вече се е разнесъл.  Най-вероятно пожарът е предизвикан от група младежи, които са..

публикувано на 22.01.21 в 19:02

Жена пострада при пожар в апартамент в центъра на Пловдив

Пожар избухна в апартамент на първия етаж на блок на ул. "Варшава" в Пловдив в следобедните часове. С помощта на съседи живеещите в апартамента били изведени на безопасно разстояние, без да са пострадали сериозно.  Мединска помощ е оказана на една жена. От пожара са нанесени материални щети в две стаи. Причините за пожара се изясняват.

публикувано на 22.01.21 в 17:15

Разкриха схема за незаконна търговия

Схема за незаконна търговия разкриха полицията и прокуратурата в Пловдив. Продавани са онлайн фалшиви маратонки , съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.  Стоката е внасяна от Турция нелегално и се е разпространявала чрез четири сайта за продажба на спортни стоки. Вследствие на нерегламентираната дейност са..

обновено на 22.01.21 в 16:23

Сопот и Асеновград с най- много санкции за незаконни сметища

Над 700 проверки за нерегламентирани сметища са извършени през миналата година от 15-те екоинспекции в страната, съобщиха от МОСВ.  За констатирани замърсявания с отпадъци на 75 кмета са издадени наказателни постановления на обща стойност 243 300 лв., като на девет от тях са издадени по повече от едно. С най- много в цялата страна – 5 наказателни..

публикувано на 22.01.21 в 15:07

Фините прахови частици в Пловдив са два пъти над нормата

В Пловдив и в София са измерени най-големи превишения на праговите стойности на фини прахови частици /ФПЧ/ във въздуха. Това сочи справката на Изпълнителната агенция по околната среда /ИАОС/ за съдържанието на вредни вещества в атмосферния въздух през изминалото денонощие.  Общо при 14 станции в страната има превишение на праговите стойности. В двете..

публикувано на 22.01.21 в 14:43