Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив откриват детски градини за деца на медици

| обновено на 26.11.20 в 16:36

Община Пловдив ще има детски градини за деца на медицински работници по време на триседмичната карантина за детските заведения. Областният кризисен щаб ще поиска разрешение от здравния министър професор Костадин Ангелов за оварянето на няколко групи, които се намират до големите болници.

От днес отдел "Образование" отваря гореща линия и започва да събира данни на желаещите семейства. Родителите ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града. Отделно ще бъде пусната анкета до всички болници. Броят на групите ще зависи от желаещите да се възползват.

"Целта е да облекчим медицинските работници във всички заведения и да им помогнем да си вършат работата. Вече има доброволци сред персонала на градините, солидарни с грижите които лекари, мед сестри и санитари полагат за болните в този труден момент", заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

Желаещите да използват тази възможност е необходимо да предоставят информация на директорите на болнични заведения или на имейл education@plovdiv.bg (тел.: 032/635-357) в отдел „Образование и бизнес развитие“ на Община Пловдив, която да съдържа имена на родителя, длъжност в болничното заведение, имена и възрастова група на детето, както и детска градина, която посещава в момента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община Пловдив е вместо ограда да се постави видео наблюдение. От..

публикувано на 19.04.24 в 14:44

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39

Задържаха двама пияни шофьори в Црънча и Велинград

Двама шофьори са хванати да карат след употреба на алкохол от пазарджишки полицаи през изминалото денонощие, като единият от тях  опитал да избяга.   Около 02.30 след полунощ на улица в пазарджишкото село Црънча автопатрул засякъл криволичещ на пътя „Фолксваген“. След подадения знак със стоп-палка обаче  шофьорът натиснал педала и опитал да избяга..

публикувано на 19.04.24 в 13:39

Арестуваха двама мъже, стреляли от движеща се кола

Двама мъже са задържани за стрелба от лек автомобил по време на движение. Сигналът за изстрели от преминаващ по пътя между Цалапица и Стамболийски автомобил е получен снощи около 20 часа.   Полицията е спряла колата принудително на улица в града. С нея се движели двама криминално проявени мъже от района на Стара Загора. По време на движение те..

публикувано на 19.04.24 в 13:34

Градушка удари Смолянско

Минимална температура от минус 3 градуса е измерена тази сутрин в Пампорово , според информация от Планинската спасителна служба. В района на връх Рожен термометрите отчетоха минус 2,3 градуса, а в Чепеларе - минус 0,8 градуса, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. Градушка е валяла на няколко места в Смолянска област през..

публикувано на 19.04.24 в 10:54