Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

14 медици са сред новите заразени с коронавирус в Пловдивска област

| обновено на 26.11.20 в 16:08

Сред новозаразените от Ковид-19 в Пловдивска област 408 души има 14 медици – лекари, медицински сестри и лаборанти. През денонощието от болестта са починали 15 души, като сред тях се отличават мъже на 38 и 48 години без придружаващи заболявания.

Коронавирусът засегна нови учебни заведения в областта – 6 училища и една детска градина, в които има заболели учители. На детското заведение в село Стряма е наложена карантина на контактните деца и на перонала.

Карантина се налага и контактните ученици в пловдивските училища „Димитър Талев“ и „Васил Петлешков“, както и на училището в карловското село Розино. В останалите три засегнати училища карантина не се налага.


Още от категорията

48 са новите заразени с коронавирус в Пловдив

482 са новите случаи на коронавирус в страната, регистирани за денонощието по данни на Единния информационен портал. Положителните проби са от направени общо 8 057 теста.  Над 100 са новозаразените в София.  След това се нарежда област Пловдив с двойно по-малко заболели - 48 души. Поставени са 94 нови ваксини в региона.   В Пазарджик са отчетени 27..

обновено на 21.01.21 в 07:11

Отбелязваме Бабинден по стар стил

На 21 януари по стар стил отбелязваме Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден. Датата се приема за професионален празник на родилната помощ, на акушерките и гинеколозите.  Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагали при раждане на младите булки и невести. Обредността през този..

публикувано на 21.01.21 в 06:54

Започва възобновения съдебен процес срещу д-р Иван Димитров

По общия ред и с разпит на свидетели, експерти и вещи лица стартира възобновеният процес срещу д-р Иван Димитров. Той отново е  подсъдим за убийството на крадеца Жоро Джевизов, когото застреля в имота си на 2 март 2018 г.  До тук се стигна, след като миналата година пловдивският Апелативен съд върна делото отначало, заради открити множество..

публикувано на 21.01.21 в 06:52

Доставят още две водоноски и бутилирана вода за Брестовица

Първата доставка на бутилирана вода ще бъде направена днес в Брестовица . Това съобщиха за Радио Пловдив от гражданското сдружение "Живот за Брестовица" по повод наш репортаж  за замръзнала вода в единствената водоноска в селото. Там от една година водата в чешмите е негодна за пиене, защото съдържа манган. Припомням, че миналата събота бе организиран..

публикувано на 21.01.21 в 06:19

Отстранена е електроаварията в центъра на Пловдив

Вече е отстранена аварията, която спря електрозахранването в част от центъра на Пловдив. Без електричество бе и кръстовището на булевардите "6 септември" и "Руски", заради което движението на автомобили там бе затруднено.  Без ток бе и районът коло "Пещерско шосе", както и по близките улици "Царевец" и "Йордан Гавазов", където са общежитията на..

публикувано на 20.01.21 в 19:12