Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Родопи" иска помощ от областния управител срещу "Хеброс бус"

Община „Родопи” настоява Областна администрация  да се намеси  за регулиране на транспортната схема. Пореден повод за надовлството на кметове нанаселените места в общината е 24 часовия протест, в който се включи и фирмата „Хеброст бус“ – фирмата, която обслужва междуселищните линии, а хората не са били предварително известени.

Сериозен е проблемът и с редуцираните графици, за които отдавна се настоява да се уплътнят в пиковите часове. Заместник- кметът Владимир Маринов обяви, че ще поиска да бъде извършена проверка и за хигиената и спазването на противоепидемичите мерки в рейсовете. 

Той обясни,че общината няма механизъм как да избере нов превозвач, защото това се утвърждава по областната транспортна схема. Но пое ангажимент за провеждане на поредна среща, на която да бъде уточнено категорично как ще се движат автобусите и хората да са наясно. „Щом броят на колите ще бъде по-малко, тогава ще искаме да бъде увеличен капацитетът им. Защото имаме сигнали, че в пиковите часове пътуват правостоящи, без да се спазва необходимата дистанция, което в тази ситуация на пандемия е недопустимо.”Още от категорията
Архив

25 годишен шофьор загина след удар в дърво

25 годишен мъж от Стрелча загина при катастрофа тази сутрин на пътя между селата Черногорово и Ивайло, съобщиха от  пресцентъра на ОД на МВР Пазарджик. В района на инцидента е установено, че колата, която той управлявал, се е отклонила от пътя, навлязла е в насрещното движение и се е блъснала в крайпътно дърво. Шофьорът е починал на място...

публикувано на 23.01.21 в 15:31

36 души купонясват в кафене в Костандово, собственикът - задържан

Собственик на заведение в град Костандово е задържан за това, че е допуснал  нерегламентирано събиране на много хора на закрито, съобщават от пресцентъра на пазарджишката полиция. Снощи екипи от полицейския участък в Ракитово проверили кафе-аперитив, в което установили нерегламентиран празник на 36 човека, сред които 15 непълнолетни.  Освен че..

публикувано на 23.01.21 в 15:19
Здравко Димитров - кмет на Пловдив

Здравко Димитров поиска среща с премиера заради Околовръстното

Кметът Здравко Димитров е поискал среща с премиера Бойко Борисов във връзка с прекратената процедура от АПИ за изграждане на Югоизточната тангента на Околовръстното шосе на Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на общината, позовавайки се на интервю на кмета.  Поръчката за избор на изпълнител на отсечката от Асеновградско шосе до паметника на..

обновено на 23.01.21 в 12:48
Кино

Повторен оглед на Кино "Космос" заради пожара снощи

"Екипи на полицията дежурят от тази сутрин около Кино "Космос", извърши се и повторен оглед на мястото на произшествието." - съобщи за Радио Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, дир. на ОД на МВР Пловдив. По думите му, днес ще се преценява как ще продължи охраната - дали е необходимо постоянно полицейско присъствие или на всеки час да минава..

обновено на 23.01.21 в 12:48

Едва 758 учители в Пазарджишко готови за ваксина срещу Covid-19

Едва 758 учители от пазарджишка област желаят да се ваксинират срещу Covid-19, показва проучване на регионалното образователно управление към 20 януари.  164 са желаещите от непедагогическия персонал, които работят в детските градини и училищата.  Към момента няма официални сигнали за натиск върху учителите от страна на директорите, относно..

публикувано на 23.01.21 в 12:47