Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

X-та Нощ на учените в МУ -Пловдив ще бъде изцяло онлайн

Фокус на събитията е темата за растителното здраве, опазването на растителния свят, екологията, ролята на растенията за здравето на хората

| обновено на 27.11.20 в 07:55

Вълнуваща и различна Нощ на учените 2020 обещават от Медицинския университет в Пловдив. Те за десета година ще бъдат част от Европейската Нощ на учените – мега събитие, което по традиция се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. 

През 2020 г. значимостта на науката прогресивно нарасна в обстановката на пандемията COVID-19. Цялото общество с надежда очаква откритията на учените за успешния изход от здравната и социална криза.

Фокус на събитията от Нощта тази година е темата за растителното здраве, опазването на растителния свят, екологията, ролята на растенията за здравето на хората. 

МУ – Пловдив ще предложи практически експерименти, интересни демонстрации, красиви изложби, информативни лектории и развлекателни програми. 

On-line панелът с програмата на Нощ на учените 2020 в Медицински университет – Пловдив ще бъде активен след 10:00 ч. на 27.11.2020 г. на сайта на МУ-Пловдив www.mu-plovdiv.bg/rn2020/ , както и във FB страницата и YouTube канала на Университета.

За новостите повече от интервюто на Живка Танчева с организатора проф. д-р Виктория Сарафян от МУ - Пловдив.

Галерия

Още от категорията
Зад кадър от живото излъчване на beebopcafe.tv в началото на 2021г.

К-19- практическият изпит за алтернативната култура в Пловдив

Изглежда, че политическата криза, кризата на вярванията на съвременния човек и липсата на активна борба за опазване на природата – съвсем логично се комбинират – давайки като резултат кризата с коронавируса, както и последствията от него. Манифестацията на конспиративни теории, като истина и нестихващите вълни на недоволство срещу..

публикувано на 18.01.21 в 13:37

Преспанското и Охридско езеро в книга на Капка Касабова

Капка Касабова, която от 2005 г. живее в Шотландия, сега е в България, за  да представи новия си роман "Към езерото", издание на пловдивската къща Жанет45.   В книгата тя разказва за е зерата Охрид и Преспа, които са свързани с подземни реки, и пазят трудни спомени за хората, живели по тези земи и тайната на привличането им. Две езера, които са..

публикувано на 18.01.21 в 11:58

В пловдивската АМТИИ започват занимания на живо

От 9 февруари в АМТИИ, в резултат на взето решение на правителствено заседание за обучението в институциите по изкуствата и практическите занимания в училище,  се възстановяват практическите упражнения в академията, каза в интервю за Радио Пловдив ректорът проф. Тони Шекерджиева- Новак.   В момента Академията е в сесия, и след завършването и в края на..

публикувано на 18.01.21 в 11:21
Фотоколаж: Силвия Петрова

Две нови покани за културни проекти в Пловдив

Фондация „Пловдив 2019“ обяви две отворени покани за проекти, фестивали и творчески инициативи, с които да осигури устойчивостта на проекта "Европейска столица на културата“ чрез Програма "Наследство". Одобрените проекти ще се финансират с остатъка от средства от наградата „Мелина Меркури“, като чрез тях ще се даде възможност на творчески..

публикувано на 18.01.21 в 11:14

Преге - предаване за света на книгите, 16 - 22 януари

В предаването за книги на Радио Пловдив на 1 6. 01. 2021г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Велимир Хлебников. Творения. 707 стр., ок. 7А, Факел експерс, 2020. Джордж Оруел. Глътка въздух. 304 стр., ок. 3А, Клъг, 2020. Жав Оризе. Къщата на Ламартин и други текстове. 38 стр., А, Нов..

публикувано на 18.01.21 в 09:45