Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица загуби с 1:3 от фаворита ВакъфБанк (Истанбул)

ВК Марица (Пловдив) загуби с 1:3 от ВакъфБанк (Истанбул)
Снимка: CEV

Марица (Пловдив) показа блясък и в последната среща от домакинския си турнир в Група "C" на Шампионската лига, но загуби в четири гейма срещу световния гранд ВакъфБанк (Истанбул). В зала "Колодрума", воденият от Джовани Гуидети турски тим бе абсолютно безмилостен с българските шампионки в първите две части, а в крайна сметка спечели с 3:1 (25:9, 25:10, 23:25, 25:16), за да си тръгне от Града под тепетата с пълен актив от точки и да остави "жълто-сините" без победа.

Световните суперзвезди на ВакъфБанк влязоха в мача с пълната си мощ и не оставиха никакви шансове на българския тим в първия гейм. Шведската нападателка Исабел Хаак и турският център Кюбра Акман бяха безупречни в атака, разписаха се и директно от линията за изпълнение на начален удар и поведоха отбора си към убедителното 25:9. Любопитно е, че най-резултатна за Марица в този неуспешен гейм бе разпределителката Петя Баракова с успех и в двете атаки, които опита, и една точкова блокада.

Без каквото и да е намерение да забавят темпото, момичетата на Джовани Гуидети започнаха втората част със седем поредни точки. С цели шест аса в гейма те си помогнаха за още един категоричен резултат – 25:10.

С три поредни точки след успешни атаки на Кремена Каменова и Мирослава Паскова и ас на Дима Ушева за 3:1 в третия гейм, Марица успя да излезе напред в резултата с повече от точка разлика за първи път в мача. Паскова направи още две поредни точки за 5:3, а изненаданите гостенки започнаха да допускат и грешки, с което резултатът набъбна до 8:5. Все пак, ВакъфБанк отново успя да изравни веднага. Още няколко пъти Марица излиза напред в резултата, но позволяваше на противника да я догони. След 13:13 двата тима временно си размениха ролите, но с пет поредни точки пловдивчанки отново поведоха с 21:19, като в тези минути безмилостни в атаките си бяха Паскова и Александра Миланова. Именно Паскова заби и последната точка за общо 10 в гейма и го затвори при 25:23.

За съжаление, възходът на "жълто-сините" беше само дотук. ВакъфБанк пое пълен контрол върху четвъртата част и спокойно стигна до победата с 25:16.

Топреализатор на срещата стана Исабел Хаак с 21 точки за победителките, а за най-полезен играч на мача (MVP) бе обявена разпределителката Мая Огньенович. Най-резултатна за Марица бе Мира Паскова с 18 точки.

В първата среща от програмата момичетата от полския ЛКС Комерскон (Лодз) победиха френския АСПТТ Мюлуз (Мюлуз) с 3:0 (25:20, 25:23, 25:20). Така, преди втория турнир в групата през февруари в "Лудж Спорт Арена" в Лодз, непобеденият ВакъфБанк е убедителен водач в класирането. Следват ЛКС с две победи, Мюлуз с една и Марица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57
Борислав Крачанов

ВК "Марица" се раздели с Борислав Краччанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за шампионките. В този период отборът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от..

публикувано на 23.04.24 в 19:47