Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица загуби с 1:3 от фаворита ВакъфБанк (Истанбул)

ВК Марица (Пловдив) загуби с 1:3 от ВакъфБанк (Истанбул)
Снимка: CEV

Марица (Пловдив) показа блясък и в последната среща от домакинския си турнир в Група "C" на Шампионската лига, но загуби в четири гейма срещу световния гранд ВакъфБанк (Истанбул). В зала "Колодрума", воденият от Джовани Гуидети турски тим бе абсолютно безмилостен с българските шампионки в първите две части, а в крайна сметка спечели с 3:1 (25:9, 25:10, 23:25, 25:16), за да си тръгне от Града под тепетата с пълен актив от точки и да остави "жълто-сините" без победа.

Световните суперзвезди на ВакъфБанк влязоха в мача с пълната си мощ и не оставиха никакви шансове на българския тим в първия гейм. Шведската нападателка Исабел Хаак и турският център Кюбра Акман бяха безупречни в атака, разписаха се и директно от линията за изпълнение на начален удар и поведоха отбора си към убедителното 25:9. Любопитно е, че най-резултатна за Марица в този неуспешен гейм бе разпределителката Петя Баракова с успех и в двете атаки, които опита, и една точкова блокада.

Без каквото и да е намерение да забавят темпото, момичетата на Джовани Гуидети започнаха втората част със седем поредни точки. С цели шест аса в гейма те си помогнаха за още един категоричен резултат – 25:10.

С три поредни точки след успешни атаки на Кремена Каменова и Мирослава Паскова и ас на Дима Ушева за 3:1 в третия гейм, Марица успя да излезе напред в резултата с повече от точка разлика за първи път в мача. Паскова направи още две поредни точки за 5:3, а изненаданите гостенки започнаха да допускат и грешки, с което резултатът набъбна до 8:5. Все пак, ВакъфБанк отново успя да изравни веднага. Още няколко пъти Марица излиза напред в резултата, но позволяваше на противника да я догони. След 13:13 двата тима временно си размениха ролите, но с пет поредни точки пловдивчанки отново поведоха с 21:19, като в тези минути безмилостни в атаките си бяха Паскова и Александра Миланова. Именно Паскова заби и последната точка за общо 10 в гейма и го затвори при 25:23.

За съжаление, възходът на "жълто-сините" беше само дотук. ВакъфБанк пое пълен контрол върху четвъртата част и спокойно стигна до победата с 25:16.

Топреализатор на срещата стана Исабел Хаак с 21 точки за победителките, а за най-полезен играч на мача (MVP) бе обявена разпределителката Мая Огньенович. Най-резултатна за Марица бе Мира Паскова с 18 точки.

В първата среща от програмата момичетата от полския ЛКС Комерскон (Лодз) победиха френския АСПТТ Мюлуз (Мюлуз) с 3:0 (25:20, 25:23, 25:20). Така, преди втория турнир в групата през февруари в "Лудж Спорт Арена" в Лодз, непобеденият ВакъфБанк е убедителен водач в класирането. Следват ЛКС с две победи, Мюлуз с една и Марица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев Пловдив официално осъществи трансфер в Серия А

Ботев Пловдив официално осъществи много силен трансфер. „Канарчетата“ продадоха младия защитник Димитър Папазов на участника в Шампионска лига и Серия А Болоня. През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия тим на „канарчетата“. Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С..

публикувано на 17.07.24 в 18:03

Шампионките от Марица привлякоха Ралина Дошкова

Марица (Пловдив) осъществи нов трансфер през това лято и привлече диагонала Ралина Дошкова. Диагоналът е бронзова медалистка от Световното първенство до 17 години с националния отбор до 17 години. Била е част от всички възрастови групи на националния отбор През миналия сезон новата волейболистка на Марица игра в чешкия елитен Сокол (Фридек-Мистек)...

публикувано на 17.07.24 в 17:58

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Ботев слага видеостена за мача с Марибор

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да изживеят заедно емоциите и от реванша с Марибор в четвъртък (18 юли). Всеки фен може да заповяда на стадион “Христо Ботев“, където ще бъде поставен специален голям екран, на който привържениците заедно да изгледат двубоя от Словения. Входът е напълно безплатен, а поставеният за целта на събитието..

публикувано на 16.07.24 в 17:57