Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галеристката Анна Дякова в "Добро утро, ден!"

| обновено на 27.11.20 в 16:53

Галеристката  Анна Дякова гостува тази седмица в „Добро утро,ден!“. Създадената преди 25 години от нея галерия „Дяков“ е една от първите в страната.  Ценителите познават липсата на компромис в избора на автори, както и липсата на компромис и в общуването.

От тази среща ще научите за специалната и чаша, защо не по-малко специална е и  терасата и, за каузите, които е готова да защитава, за Ковид 19 и страха, и неизменно за Пловдив - някогашния, и липсите днес, но 8-хилядолетният  град  винаги е в началото.

Ако е възможно, от художниците от всички времена би искала в нейната галерия да открие изложба на Леонардо, или Микеланджело, или Брьогел.

Ако е възможно, от всички исторически личности, би избрала да вечеря с Путин.

Ако е възможно,  би живяла във времето след Втората световна  война, защото тогава хората са се успокоили, но все още помнят.  Би помислила дори за тоалет на Коко Шанел, вкус, моделиран от нейните майка и баба с роклите им от истинска коприна и кадифе.

А историята с „Луната спи“ и Йохо е от незабравимите.

Започваме. Музикален редактор е Диляна Мандраджиева.  Интервюто е на  Галя Митева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В РСМ няма дебат, а състезание по омраза срещу българите

В кампанията за парламентарните и президентските избори в Република Северна Македония (РСМ) значително място е отделено и на отношенията с България заради готвените промени в конституцията на страната, признаващи българско малцинство. Темата коментира  журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков . "Българските граждани и в най-лошите..

обновено на 19.04.24 в 16:36
Калоян Стайков

Реформите за либерализацията на тока са в омагьосан кръг

Реформата е заложена в П лана за възстановяване устойчивост (ПВУ) , а това беше основното обяснение през миналата есен да се бърза със законодателните промени. Още тогава посочихме, че самият проект на Закон за изменение и допълнение на З акона за енергетиката е само една малка част от реформата. Т огава..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

Либерализацията на тока ни освобождава от крепостничество

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители . Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. Това е страх от несвършената..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града. Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от..

публикувано на 19.04.24 в 15:58

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38