Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраниха ВиК аварията в "Захарна фабрика", има вода в чешмите

| обновено на 27.11.20 в 15:45

Отстранена е голямата авария, довела  до  наводняване на малкото кръстовище между улиците „Петър Шилев“ и „Тиса“ в пловдивския квартал „Захарна Фабрика“.

Водоподаването в района, където снощи се спука магистрален водопровод и образува истинско малко езеро, вече е възстановено,съобщи главният инженер на ВиК Пловдив Антон Гълъбов. 

По думите му, проблемът се дължи на силно амортизиран стар, над 50 годишен водопровод, който сега ще се подменя като част от крупния ремонт около изграждането на Водния цикъл на Пловдив. 

Според Гълъбов, водното дружество няма отношение към случилото се,  а  съоръжението е част от Водния цикъл на Пловдив и по него в този район се работи от няколко месеца.  Така той предположи причината за честите проблеми с водоподаването там.

„Всеки момент се очаква да започне подмяната му в рамките на интегрирания проект на общината за водите на града, като канализацията там вече е подменена. Случилото се е единична авария, докато това, което се изпълнява по „водния цикъл“ от общината продължава повече от 5-6 месеца.  Аз не разбирам защо постоянно се правят „превключвания“  и се спират води.  ВиК не участва в тази операция“ – заяви Антон Гълъбов.

Според него, все пак проблемът не е създаден от някой друг, а е най-вече заради престарелият етернитов водопровод.

Работа по отстраняването на аварията е  започнала, в момента се пълни канализацията по тази улица.  

Живеещите в района обаче останаха без вода дълги часове.

Пробивът между  улиците „Петър Шилев“  и  „Тиса“ е от четвъртък вечер. Огромното количество вода обаче е заляло целия район,  запълвайки и прикривайки по този начин образуваните от ремонта дълбоки дупки, което доведе до пропадане на кола в една от тях, въпреки поставените наоколо предупредителни съоръжения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Глобяват усилено за строителни отпадъци

Пореден нарушител глобиха от пловдивския общински инспекторат за подготвени за нерегламентирано изхвърляне строителни отпадъци. Слугителите на инспектората са открили 42 чувала в района на бул. „Източен“ 40. Те са били струпани на тротоара под тераса на блок и са били пълни със строителни отпадъци – тухли, фаянсови плочки, стиропор. Нарушителят е..

публикувано на 12.07.24 в 12:13

Четири пожара в Средна гора, има опасност за Михилци и Иван Вазово

Четири пожара бушуват в Средна гора в момента, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Екипи и техника на РДПБЗН-Пловдив са насочени към селата Сърнегор, Отец Паисиево, Песнопой и Михилци. Сигналите са получени в рамките на няколко минути. Между Михилци и Песнопой гори борова гора в района на Чукурлийски баир, където местността е труднодостъпна. Има..

публикувано на 12.07.24 в 11:55

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на 2,4 километра от второкласния път Средногорци - Рудозем и обходния път на гр. Рудозем. Второкласното трасе е основна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем –..

обновено на 12.07.24 в 11:31

Мъж загина при пожар в дома си в пазарджишко село

53-годишен мъж от пазарджишкото село Мирянци е загинал при пожар в дома си.   Сигналът е получен снощи, около 20,15 часа. Отзовалият се на място противопожарен екип е успял бързо да овладее огъня, но за съжаление мъжът е починал от задушаване. Към момента не е ясна причината за избухването на огъня.  Днес ще се извърши и дневен оглед. Огнеопасната..

публикувано на 12.07.24 в 11:27

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45