Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Полицаят, убил майка си и баща си, ще лежи в затвора доживот

| обновено на 28.11.20 в 08:25

Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата "доживотен затвор“ за бившия полицай Венцеслав Караджов на Пловдивския окръжен съд.  

Жестокото престъпление бе извършено в средата на май 2016-та година, като почти веднага бившият полицай бе привлечен като основен заподозрян и стана подсъдим. Процесът срещу него започна година след убийството. Според прокуратурата, всички данни и доказателства сочат,  че именно Венцеслав Караджов е разстрелял  с пистолет родителите си, пронизани от множество куршуми. 

Основният мотив за убийството, освен дългогодишната семейна вражда, са били и имотните претенции на Венцислав Караджов към неговите майка и баща. Припомням, че  Караджов отхвърли всички обвинения срещу себе с и не призна вина.

Решението на Пловдивския апелативен съд подлежи на протест и обжалване пред ВКС.

  

Още от категорията

ДБ поиска да се прекрати поръчката за почистване на коритото на Марица

Общинските съветници от "Демократична България" настояват община Пловдив да прекрати обявената обществена поръчка за почистване на коритото на река Марица. Заместник-председателят на ОбС Йордан Иванов припомни, че на 16 април администрацията обяви, че е решила да се договори пряко с конкретен изпълнител за почистване на коритото на река Марица. Цената..

публикувано на 20.04.21 в 10:22

Търсят нов управител на болницата за долекуване в Сопот

Община Сопот обяви конкурс за управител на местната болница за долекуване „Иван Раев“.  До тук се стигна, след като на 2 пъти бе удължаван договорът за управление на досегашния управител д-р Стефан Анастасов. В края на миналата година той обяви, че повече няма да се кандидатира за поста.  Кандидатите трябва да имат управленски опит и да..

публикувано на 20.04.21 в 10:12

Нов сняг наваля в Смолянска област

Сняг валя в област Смолян, снежната покривка във високите части достига 20-25 см.  Пътните настилки в региона са заснежени и мокри, но няма въведени ограничения за движение през проходите, информират от Областното пътно управление.  Машини на снегопочистващата фирма са обработвали през нощта заснежената пътна мрежа.  Пътят през Рожен е изцяло..

публикувано на 20.04.21 в 09:26

Скална маса затвори едната лента на пътя Белово - Юндола

Временно движението при 11-тия км по третокласния път Белово - Юндола се осъществява двупосочно в една лента поради свлякла се скална маса.  Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 

публикувано на 20.04.21 в 07:45

2434 са новите случаи на КОВИД-19 у нас, в Пловдивско - 264

2 434 са новите случаи на COVID-19 при направени 15 952 теста по данни на Националния информационен портал. Това прави 15,25% положителни проби.  Най-висок брой новозаразени е отбелязан в столицата – 522, следвана от Пловдивска област – 264. В Пазарджишко те са 60, в Смолянско - 36. Активните случаи продължават да намаляват до 62 481, от които 8 834 са..

публикувано на 20.04.21 в 06:26