Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за лошо време

Жълт код за опасни явления е обявен за цялата страна за днес, сочи справка в сайта на НИМХ.

Предупреждение за сняг и обилни дъждове е валидно за областите Смолян, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София град. Там ще вали дъжд, който с понижението на температурите на места ще премине в сняг.

Жълт код за интензивни валежи е в сила за областите Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, където се очакват значителни количества дъжд от 20-30 л/кв. м, на отделни места и повече.

Жълт код за сняг е обявен за областите Видин и Плевен, както и за още 12 области, за които важи и предупреждение за силен вятър - Монтана, Враца, Ловеч и Габрово, на чиято територия в Стара планина и Предбалкана ще вали сняг.  

По планинските проходи ще има условия за заледявания, а в комбинация със северен вятър - и за виелици, а също за Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич, където ще има валежи от мокър сняг, след обяд - значителни по количество.  Там ще се образува снежна покривка 5- 15 см, ще духа умерен до силен вятър от север-североизток и ще има условия за виелици и навявания, както и за образуване на лед.

В южната половина от страната ще бъде по-топло и валежите ще са предимно от дъжд. Минимални температури - между минус 3 и 2 градуса, а максималните – от  0 до 5 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Земетресение със сила 3,6 бе усетено в Пловдив (обновява се)

Земетресение с магнитуд 3,6 степен по скалата на Рихтер бе усетено в Пловдив. От НИГГГ към БАН съобщават, че трусът е регистриран в 20,18 часа на 9,9 километра западно от град Куклен. Дълбочината му е била 15 километра. По първоначални данни на Европейския сеизмологичен център  епицентърът е бил в Стамболийски, а силата му е 3,4 по Рихтер. По- късно..

публикувано на 18.08.24 в 20:35

Запали се Младежкият хълм в Пловдив

Локализан е пожарът от западната страна на Младежкия хълм в Пловдив. Горят сухи треви и храсти в района над Детската железница. 6 пожарни екипа са на място до пълното потушаване на огъня. Сигналът за него е подаден около 15 часа. Бързата реакция на огнеборците е успяла да предотврати по- сериозни щети за намиращите се в близост къщи. Все още не са..

публикувано на 18.08.24 в 15:47

Задържаха мигранти край Пловдив, след като колата им се преобърна

Автомобил, превозващ мигранти, се преобърна на автомагистрала Тракия край Пловдив в посока София. За инцидента съобщиха пътуващи в социалните мрежи, които са сигнализирали за него на тел. 112. Колата се е преобърнала в канавката, като по неофициална информация в него са пътували 8 мигранти.  Водачът им обаче е избягал. На място има полицейски екипи...

публикувано на 18.08.24 в 15:41

Катастрофа затруднява трафика за Граф Игнатиево

Катастрофа след село Труд затруднява трафика в посока Граф Игнатиево, съобщиха очевидци в социалните мрежи. От публикуваното видео се вижда джип, който се е ударил челно в друга кола, която се е преобърнала в нивите.  Не е ясно има ли пострадали и дали движението е спряно или пренасочено. На място има полиция и линейка.

публикувано на 18.08.24 в 11:46

Отстранени са ВиК-авариите в Пловдив

Отстранена е аварията в Помпена станция "Изток"-2 в Пловдив, заради която налягането при водоподаването в града беше намалено, а високите етажи останаха "на сухо". Нова авария остави високите етажи на Пловдив без вода За повредата съобщи кметът Костадин Димитров късно снощи. Аварийните екипи на ВиК са работили през нощта и сутринта налягането е..

публикувано на 18.08.24 в 11:17