Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Пловдив да каже цялата истина за МБАЛ "Св. Мина"

Четиримата общински съветници от "Демократична България" в Пловдив отчетоха първата година от своята работа. По този повод - разговор с общинския съветник Йордан Иванов.

За отчета по повод първата година от работата на ОбС:

Нашият отчет пред пловдивската общественост е съществена част от обществения договор. Обещахме прозрачност в решенията на ОбС и всяко едно вече е в интернет, обещахме битка с презастрояването и я водим. Предотвратихме и продажбата на редица междублокови пространства и терен за училище. Това е отразено в нашия отчет и очакваме такъв, а не про форма, и от общинската администрация, посочи Йордан Иванов. 

По думите му техните усилия са помогнали обществените обсъждания на важни за обществото проекти да станат по-ползотворни, защото на тях присъстват професионалисти. "Публичността по всяка тема винаги работи", подчерта той.

За болница "Св. Мина":

По темата за общинската болница "Св. Мина", която трябваше да бъде първата в страната изцяло КОВИД болница, адв. Иванов заяви, че "6 месеца от администрацията се натягаха на премиера и обясняваха как ще имаме КОВИД болница, и то без решение на принципала - Общинския съвет. Сега изведнъж това не е възможно. Искаме общинската управа и областният управител да изрекат цялата истина за МБАЛ "Св. Мина", както и да поискат от държавата парите за обособяването на КОВИД болница", добави Йордан Иванов. 

За местните данъци и такси:

Общинските съветници от ДБ категорично сме против увеличаването на местни данъци или такси, посочи още адв. Иванов. "Ако парите не стигат, трябва оптимизация на разходите, както прави всяко българско семейство. Общинската администрация излъга, че ще има съкращения - вместо това се назначиха 9 зам.-кметове. Обещаха, че ще съкратят част от служителите в общинските предприятия, но нищо не се случи. Обещаха, че ще спрат презастрояването, а резултатът всички го виждаме", заяви Йордан Иванов. 

Той добави още, че са против увеличаването на цената на "Синя зона", каквато идея предложи бившият кмет Иван Тотев.

Цялото интервю на Емил Костов с общинския съветник от "Демократична България" Йордан Иванов е в прикачения файл. 

Още от категорията
Иво Инджов

България ще има редовно правителство преди Нова година

Президентът Румен Радев хвърли ръкавица на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с призив да се кандидатира за президент, вместо да се крие зад партията си. Това се случи часове преди   да бъде учреден Инициативният комитет, който официално ще подкрепи двойката Радев – Йотова за втори мандат. „Това е просто една провокация от страна на президента..

публикувано на 27.09.21 в 16:38

Изборът ми начело на 16 РИК е изцяло по усмотрение на ЦИК

ЦИК назначи начело на 16 РИК - град Пловдив адвокат Ивайло Василев. Той е номинация на партия "Има такъв народ". В предишния мандат на комисията той бе нейн зам.- председател.  Василев е доктор по Конситуционна право и преподава в ПУ" Паисий Хилендарски". Пред Радио Пловдив Ивайло Василев припомни, че  при консултациите при областния..

публикувано на 27.09.21 в 15:21

Палиативните мерки няма да решат кризата в енергетиката

Служебното правителство се опита да реагира на енергийната ситуация в Европа, но трябва да е ясно, че цените у нас са по-ниски не заради усилията на кабинета, а единствено и само заради работата на ТЕЦ „Марица Изток“ – 2, коментира пред Радио Пловдив енергийният експертът Васко Начев - час преди обявяването на правителствените мерки за справяне..

публикувано на 27.09.21 в 14:56

Необходими са инвеститори с отношение към археологията

Източният сектор на Античния стадион на Филипопол, намиращ се в Търговския център, се отваря за пловдивчани и гостите на града. Така туристите ще имат възможност да видят всички разкрити части от Римския стадион - на пл. Римски стадион, археологията под "Екселсиор" и най-новата под магазин H&M. От пластовете на времето като археология през..

публикувано на 27.09.21 в 12:10

Българите очакват месията си на автостоп

„При положение, че в момента имаме само един играч на терена за президентските избори – Румен Радев, и който има всички шансове да се пребори за втори мандат, картината е шарена и е трудно да се правят прогнози“. Това заяви политолоът доц. Петър Чолаков. По думите му,  предстоят интересни дни. Вероятно ГЕРБ разчитат да обявят кандидата си в..

публикувано на 27.09.21 в 11:00