Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грейва Коледната елха пред общината

| обновено на 01.12.20 в 09:41

Днес ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Пловдив. 

Заради удължената извънредна епидемична обстановка, за първи път няма да има тържествена програма. Целта е да не се струпват хора около елхата.

Коледната елха е висока 13 метра и е украсена с 4000 лампички. Произведена е в Раковски, където е единственият на Балканите производител на елхи. 

Елхата е монтирана на голяма дървена платформа върху фонтана пред общината. Сглобена е от конусовидни пръстени, всеки висок над 70 см. Елхата тежи един тон, а украсата по нея е близо половин тон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриват обновения храм в село Крислово

В деня на Малка Богородица в пловдивското село Крислово, община Марица се открива обновеният храм „Рождество на Пресвета Богородица“. Храмът е основан преди близо 100 години и е обновен с помощта на дарители и със средства от общинския бюджет. „Успяхме да реновираме дома на вярата и да създадем с общи усилия пространство на хармонията,..

обновено на 08.09.24 в 09:04

Все още не е потушен пожарът край Маноле

Продължава гасенето на пожара, който тлее на сметище за оборска тор край пловдивското село Маноле.  Огънят е обхванал терен с големина на футболно игрище, като гори смес от слама и патешка тор от близката птицеферма – съобщи старши комисар Васил Димов, директор на пловдивската пожарна. Няма опасност за населението и постройки в близките..

обновено на 08.09.24 в 08:48

Почитаме Рождеството на Божията майка

Днес църквата почита Рождеството на Пресвета Богородица или Малка Богородица.  Това е един от трите големи празника, посветени на Света Богородица. Рождението на Божията майка е и един от 12-те най-важни религиозни празника в календара на църквата. Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Даниил ще оглави патриаршеската света..

публикувано на 08.09.24 в 08:30

Променя се движението заради мача на стадион "Ботев"

Ограничават движението по част от бул. „Източен“ заради футболна среща. Във връзка с провеждането на футболна среща днес от турнира ,,Лига на нациите“ между отборите на България и Северна Ирландия на стадион „Христо Ботев“, за времето от 14:00 ч. до 23:00 ч., се спира движението по бул. ,,Източен“ от кръстовището с бул. ,,Княгиня Мария Луиза“..

публикувано на 08.09.24 в 08:10

Регистрираха слаб земен трус край Девин

Слабо земетресение е регистрирано в района на Девин тази сутрин.  От Националния институт по геофизика, геодезия и география уточняват, че трусът с магнитуд от 2,9 по Рихтер е регистриран в 9.11 ч., на около 5,4 км югозападно от Девин, на 58 км от Пловдив и на 138 км от София.  Дълбочината му е 12 км. Няма данни за материални щети.

обновено на 08.09.24 в 07:46