Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заработи най-голямата пързалка в България

| обновено на 01.12.20 в 15:03
13
На ледената пързалка в Пловдив
Снимка: Радио Пловдив, Екатерина Костова

Най-голямата ледена пързалка в България отваря врати в Пловдив на 1 декември на пл. „Централен“ пред Военния клуб. 

Тази година за първи път любителите на пързалянето върху лед ще разполагат с цели 2000 кв. метра площ за каране на кънки. 

„Подобна пързалка никой не е виждал да се строи тук“, заяви Николай Денев, от фирма Аст сервиз, която изгражда съоръжението. Стопаните са взели и предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, като след всяка сесия кънките ще се дезинфекцират с озон, а капацитетът на пързалката ще бъде използван на 50%. 

По думите на Денев: "На всеки човек ще се полагат по 5 кв. метра, в които той да може да се пързаля спокойно и безопасно. Отделно са разделени потоците, има отделен вход и изход, а хора от фирмата ще следят да няма струпвания и на самия лед".  

21 годишната Цветомира Памукчиева, която определя себе си като една от най-големите почитателки на ледената пързалка, разказва за разликите в ковид-годината: "Виждам, че пространството за преобуване е доста по-широко от минали години, второ  разбрах, че капацитетът ще е 50%, трето ни задължават да носим маски, докато се обуваме. Вътре е наше решение, така че мисля, че се взимат съответните мерки".

"Ще има място, където поне малко да се разсеем" - допълва Александра. Тя обяснява, че ще се пази от много хора около нея, като избягва да се бута в другите и ще носи маска. 

Ледената пързалка ще работи всеки ден от седмицата от 10.00 до 22.00 часа. Входната такса е 8 лева, а за наем за кънките ще се заплащат допълнително 2 лева. За децата ще бъдат предоставени тренажори под формата на мечета и пингвини, които ще им помагат да се пързалят безопасно. Всяка събота и неделя сутрин ще има безплатни уроци за начинаещите, а за редовните клиенти ще се предлагат карти с намаление.

Пързалката се изгражда за осма поредна година в Пловдив и е по австрийска технология. Тя ще работи до 24 януари.

Още за противоепидемичните мерки и имаше ли горещи емоции на леда може да чуете в репортажа в звуковия файл.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Сечмейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Цалапица да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗХ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще посети Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани от..

публикувано на 26.04.24 в 08:51