Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атакуваха решението на ОИК да остави кмета на Калояново на поста

| обновено на 02.12.20 в 10:19

Красимир Димов от Сухозем, по чиято жалба Административният съд в Пловдив образува дело срещу решението на избирателната комисия в Калояново да не прекрати мандата на общинския кмет Георги Георгиев, въпреки че има влязла в сила присъда, вече е внесъл мотивите си в съда. Той имаше тридневен срок за това.

В предаването „Точно днес" на Радио Пловдив Димов каза, че го е направил вчера и на въпрос в какво качество е подал жалбата, отговори: "Не съм юрист, но смятам, че всеки гражданин в нашата страна би трябвало, след като има задължения, да има и права. Това, което съм направил, не е нищо особено и всеки трябва да постъпва така". Пенионерът Димов, който след 15 години работа в чужбина се е върнал да живее в Сухозем,  уточни, че не членува в нито една политическа партия. 

Припомням, че кметът на Калояново получи условна присъда за шофиране след употреба на дрога. По закон той трябва да бъде отстранен от длъжност с решение на местната избирателна комисия, но мнозинството в комисията гласува против.  

В срока, в който трябва да се защити основанието за жалба, документация по случая трябва да представи и ОИК. Очаква се отделът за общия надзор за законност на нормативните актове към Районната прокуратура също да излезе със становище.

Цялото интервю с Красимир Димов можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново (обновена)

Малко след 21 часа бе отворен пътят за Карлово в района на калояновското село Дълго поле. Той бе затворен заради задимяване преди разклона за гара Калояново, причинено от пожар на стърнища от двете страни на пътя и около жп   линията. Огънят е локализиран от два противопожарни екипа.  Близо два часа движението към Карлово се отбиваше през село..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22