Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изложбата "Магазин за надежда" е с благотворителна цел

И през декември Кукленият театър в Пловдив има представления

В програма "Точно днес" ви каним да се включите в благотворителната кауза за закупуване на материали за творчество за децата от Център за настаняване от семеен тип „Детска къща“-Пловдив. 

"Елате на театър и се включете в една добра кауза!", пишат от театъра за новата кауза. Те продължават да играят постановките и през декември при спазване на всички правила за защита от Ковид-19.

До 23 декември в Държавен куклен тетаър - Пловдив можете да разгледате избрани творби от конкурса за детска рисунка, проведен в рамките на фестивала "Месец на: Джани Родари".

Можете да помогнете с дарение в кутията във фоайето на театъра. Може и да се свържете с екипа на театъра. "Нека заедно направим Коледа по-цветна!" Още за инициативата вижте тук: https://bit.ly/39sg1Kv

Директорът на Куклен театър-Пловдив Петър Влайков разказва за изложбата „Магазин за надежда“ и как могат да се направят дарения. 

Повече може да чуете от звуковия файл по темата.

Галерия

Още от категорията

Приз "Борис Христов" ще отличава ярки и талантливи артисти

Световният оперен бас Борис Христов вдъхновява учредителите на нова престижна награда, с която в Пловдив ще бъдат отличавани талантливи артисти и прояви с  необикновен и значим принос за развитието на съвременната култура. Изборът на днешния ден за обявяване на отличието не е случаен - на 18 май преди 107 години в Пловдив се ражда Борис..

публикувано на 18.05.21 в 12:52

Премиера на "Спас Господов в страната на амазонките"

Премиера на книгата на Антон Баев „Спас Господов в страната на амазонките“ ще се състои тази вечер в клуб „Петното“ . За романа си авторът в интервю за Радио Пловдив казва:  „ Той е алегория за границите на свободата, в които е затворен модерният човек от 21 век, особено , в ситуация на световна карантина. Написах го точно по време на..

публикувано на 18.05.21 в 11:44

Ценни книжни сбирки показва в изложба НБ "Иван Вазов"

В навечерието на 24 май и в рамките на предхождащата го Национална библиотечна седмица Н ародна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив показва в изложба  новите постъпления в колекциите на отдел „Специални сбирки“.  В експозиционното пространство на фоайе Изкуствотека могат да се видят ценни притежания, дар и откупка, между които Служебен псалтир с..

публикувано на 18.05.21 в 11:19

Млади автори представят "Силата на илюзиите" в Галерия "2019"

Млади творци от Дружеството на пловдивските художници показват картини в Изложбена зала "2019" към Градската галерия. Според кураторите на изложбата Никола Минчев и Женя Бозукова "всичко, което виждаме е илюзия. Днешните граници между реалност, илюзия, игра и истина са по-размити от всякога. Един "свят с главата надолу". Илюзията привлича вниманието..

публикувано на 18.05.21 в 10:31

Затъжихме са за публика "на живо", посрещаме я с нови идеи

В Международния ден на музеите, в Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян спектакълът „Концертът“ на актрисата Деси Минчева и режисьора Петър Тодоров ще бъде кулминацията на честването. „Квартет от народни певици изнася концерт.  Четири наглед обикновени жени, които в битието си са като всички други, но когато стъпят на сцената се..

публикувано на 18.05.21 в 07:11