Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Растат ковид болните в Пазарджик, заразата влезе в три социални дома

Близо 20 души потребители и персонал в 3 социални дома в Пазарджик и Велинград са дали положителни тестове за КОВИД-19. Това съобщи д-р Хюля Шериф от РЗИ – Пазарджик, след днешното заседание на Областния кризисен щаб.

Пациент на хемодиализа, който живее в Дома за стари хора в Пазарджик е положителен за коронавирус. Заради това са изследвани 38 души от дома, като 4-ма души от персонала са дали положителна проба. В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи във Велинград общо 8 потребители са заразени, сред които 2 деца, както и 1 огняр. В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в Пазарджик общо 6 души персонал и 1 дете, което е настанено там, са дали положителни тестове за КОВИД, добави д-р Шериф. 

Медици от останалите болници в Пазарджишка област ще бъдат командировани, за да помагат в работата на Спешното отделение на МБАЛ Пазарджик. Това съобщи областният управител Стефан Мирев след днешното заседание на Областния кризисен щаб. Той подчерта, че в пазарджишката болница лекарите и сестрите изнемогват заради голяма натовареност, а голяма част от персонала е заразен, затова се налага помощ от техните колеги.

Заболеваемостта от КОВИД в региона остава много висока и в последните дни стига до 456,9 на 100 000 души, допълни д-р Хюля Шериф от РЗИ – Пазарджик. Девет болници приемат пациенти с коронавирус, към днешна дата са хоспитализирани 309 души, 21 от които на интензивно лечение. Само за последните 24 часа в Спешна помощ са постъпили 85 повиквания, от които 25 са свързани с КОВИД-19.


Още от категорията

С 4,9 млн. лв. почистват коритото на река Марица от дървета

Община Пловдив обяви обществена поръчка за почистване на коритото на река Марица в границите на града.  Прогнозната стойност е за 4,9 млн. лева, а начинът на възлагане е договаряне без предварително обявление.  Избраният изпълнител трябва да изготви технически инвестиционен проект за плановото премахване на растителността, формирана върху пясъчни..

обновено на 17.04.21 в 13:34

Пазарджишки джудист осъди РЗИ за пропускането на 2 първенства

Пазарджишки джудист осъди Регионалната здравна инспекция заради пропускането на две европейски първенства. Според Борислав Владов,  той е бил поставен неправомерно под карантина, тъй като взетите му проби преди първенството в Хърватска са били замърсени или подменени. Със свое решение Пазарджишкият административен съд определи наложеното..

публикувано на 17.04.21 в 10:41

Над 5700 души в Смолянско ще получат помощи в размер на 120 лв.

5 716 души в Смолянска област ще бъдат подпомогнати с еднократна годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв.  Общата сума за областта е 685 920 лв., каза директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Петя Пампорова: "На пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсии заедно с добавките и компенсациите е от..

обновено на 17.04.21 в 10:35

Висок процент на починалите от КОВИД-19 в Пазарджишко

Случаите на заразените с Ковид в Пазарджишка област намаляват, но остава висок процентът на починалите, съобщават от РЗИ.  Само за последното денонощие битката с вируса са загубили шест души, като сред тях е 27-годишна жена. Починалите са с придружаващи заболявания. Всички те са приети в болница в напреднала фаза на инфекцията.  За последното..

публикувано на 17.04.21 в 10:15

В кв. Капана политат червени балони в чест на хората с хемофилия

Днес отбелязваме Световния ден на хемофилията. По този повод членове на Българската асоциация по хемофилия ще се съберат в кв. Капана, за да пуснат заедно точно в 12:00 на обяд червени балони в небето.  Жестът е в знак на съпричастност към всички хора с нарушения в кръвосъсирването по света.  Събитието е с ограничен брой участници и се..

обновено на 17.04.21 в 08:43