Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академик победи драматично с 81:80 Берое като гост

Берое - Академик 80:81
Снимка: БК Академик Пловдив

Академик (Пловдив) победи като гост Берое драматично с 81:80 (21:17, 27:26, 19:25, 13:13) в среща от четвъртия кръг на Националната баскетболна лига. Двубоят предложи много обрати, оспорвана игра и красиви изпълнения. Старозагорци бяха по-добри през първата част, но отстъпиха през второто полувреме. Победният кош за пловдивчани реализира Йере Вучица 90 секунди преди сирената. Това бе втори успех на пловдивчани над старозагорци след този в Балканската лига.

Възпитаниците на Любомир Минчев пропиляха преднина от 12 точки, но допуснаха не само да бъдат застигнати, но и победени. Беройци направиха 12 грешки през второто полувреме и общо 17 за мача. След този мач и двата тима са с еднакъв актив в НБЛ - по две победи и две загуби.

Най-драматични бяха последните минути. Резултатът 75:73 в полза на тима от Пловдив се задържа повече от минута преди гостите да вкарат след неуспешно нападение за Берое. С тройка на Николай Стоянов "зелените" се доближиха на точка от своя опонент. Заключителните минути бяха белязани от нова драма. Стоянов изведе домакините с точка преднина при оставащи 100 секунди до края. Гостите върнаха коша в следващата атака. Неточна стрелба на Бишъп от тройката отвори възможност за пловдивчани, от която те не се възползваха.

Обрад Томич и Йере Вучица бяха доминиращи под кошове и завършиха съответно с 16 и 15 точки и по 8 борби. Герой на мача обаче беше капитанът Васил Бачев, който вкара 14 точки и показа много силна игра през второто полувреме като беше в основата на обрата за своя тим. Той добави и 7 асистенции. Николай Николов се включи с 13 точки, а Антъни Гуджино завърши с 12 точки.

За домакините Николай Стоянов реализира 16 точки, Кейлъб Бишоп вкара 15. Брейди Роуз се включи с 12 точки, а по 10 вкараха Павел Маринов и Дерик Джийн.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06

"Ботев" продаде Уме Емануел на ФК "Цюрих"

"Ботев" (Пловдив) продаде 19-годишния флангови футболист Уме Емануел на швейцарския елитен ФК "Цюрих". По този начин „канарчетата“ осъществиха нов силен изходящ трансфер.  Нигерийското крило пристигна при „жълто-черните“ в края на 2022. Той изигра 47 двубоя за първия отбор, в който реализира 11 гола, като има и 3 мача с 3 попадения за дублиращия тим на..

публикувано на 08.07.24 в 15:17