Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оръжейната промишленост е в стабилно състояние

„Българската оръжейна промишленост изпраща 2020 година по-скоро в стабилно състояние. Но чак добро, не, защото се очакват твърде много предизвикателства. Необходимо е да се изгради център за утилизация. Затова са необходими не малко средства. Но като че ли те все още не се отпускат“, това заяви Тодор Воденов от синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“ в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив.

Воденов уточни, че това е държавен ангажимент.

„Утилизацията на боеприпасите става чрез държавна поръчка. В тях би могло да бъдат Терем, а и да се включат предприятия от частния бизнес, които имат подобни способности, а също биха могли да се включат и предприятия от граждански център“, обясни Тодор Воденов.

По повод изказванията на противниците за големите оръжейни сделки – за изтребителите, които България очаква, а също и за морските съдове, Воденов коментира, че е необходимо да има модерна техника.

„За нас е необходимо да има модерна техника, модерни въоръжени сили, което спестява пари от личен състав, а това спестява средства на българските данъкоплатци. Всеки лев похарчен в тази насока е инвестиция. А пък който говори обратното, явно не желае да работи и да мисли в тази посока“, каза още председателят на синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“.

Цялото интервю с Тодор Воденов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Валери Кьорлински

Актьорът Валери Кьорлински – от Хисар и плувния басейн, като олимрпийска надежда, до сцената, където първо спи между кулисите като сценичен работник, после след ВИТИЗ  и трупите на  няколко театъра в страната, към  САЩ, закъдето тръгва като артист и остава шест години като шофьор на камион, до Пловдив и екипа на Драматичния театър и на фондация..

обновено на 27.02.21 в 08:22

След две години Брестовица ще пие чиста вода

Днес е началото на процеса по оздравителните мерки за решаване на проблема с питейната вода в Брестовица. Първостепенна мярка са новите дублиращи сондажи, чието изграждане започна.  От тях селото ще черпи вода, а съществуващите кладенци ще се тампонират и ще бъдат изолирани.  Това съобщи пред Радио Пловдив главният инженер на "ВиК"-Пловдив..

публикувано на 26.02.21 в 16:14

Хиляди младежи без работа в Пловдив и областта

"По експертна оценка на агенцията по заетостта, засегнатите младежи, загубили работните си места заради ковидкризата, са около 26000. Това са 35% от всички потърсили услугите на агенцията" заяви преди Радио Пловдив н ачалникът на отдел „Услуги по заетостта“ към Регионалната служба по заетостта-Пловдив Николай Димитров. Младежите, които са се..

обновено на 26.02.21 в 15:38

Пет формации сигурно влизат в парламента, две са на ръба

Запазва се формулата 5+2 за предстоящите избори - пет сигурни формации в следващото Народно събрание и две, които са на ръба на парламентарната бариера, показват данни от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа" сред 1008 души, направено между 12 и 19 февруари. Дистанцията между първите партии леко се увеличава. Малко по-малко от..

публикувано на 26.02.21 в 15:08

"Рестартирай Европа" - Мерките COVID 1,2 и 3 в земеделието

Здравната криза не стана продоволствена, а земеделските производители  и прероботваталите на хранителни продукти се справиха, въпреки трудностите, пред които ги изправи разпространението на Ковид – 19. Под тази обща констатация обаче се крият трудностите на фермерите, които направиха повече разходи във вързка с противоепидемичните мерки и при..

публикувано на 26.02.21 в 11:12