Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тонове боклуци край Марково, жителите спестяват от данъци

2
Снимка: Сдружение BG Бъди активен

Близо 110 тона отпадъци са извозени от нерегламентирано сметище до пловдивското село Марково само за четири дни. Това съобщават от сдружение „БГ Бъди активен“, по чиято инициатива и със съдействието на кметството в Марково е осъществена акцията по почистването. 

Тя е по сигнали от граждани, а отпадъците са извозени от фирма КМД. 

За жалост, броени дни след акцията местността „Кокарджа“ край Марково отново е зарината с отпадъци, предупреждават от сдружението. Само три седмици по-късно граждани спестяват от таксата за сметището в Първенец и изхвърлят своите ненужните боклуци там, посочват от „БГ Бъди активен“. 

А от кметството в Марково призовават жителите и гостите на селото да бъдат отговорни и да не допускат образуването на нерегламентирани сметища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Асфалтират кръстовището на булевардите "В. Априлов" и "Дунав" за 2 нощи

Кръстовището на бул. "Васил Априлов" с бул. "Дунав" ще бъде преасфалтирано тази и следващата нощ. Заради полагането на асфалт ще бъде спряно движението на пътни превозни средства по източното платно на бул. „Васил Априлов“ -  в участъка от кръстовището с бул. „България“ до кръстовището с ул. „Дилянка“ и в северното платно на бул. „Дунав“  – в частта от..

публикувано на 26.08.24 в 14:06

Добростан, Златовръх и Буково са на воден режим

Още три села в пловдивско Добростан, Златовръх и Буково минават на воден режим заради сушата. От днес в Добростан, община Асеновград вода няма да има от 12 до 17 часа, както и през нощта. В Златовръх, също в община Асеновград, режимът ще бъде през деня от 8 до 17 часа.  Най- тежка е ситуацията в първомайското село Буково, където вода ще има само..

публикувано на 26.08.24 в 13:57

Край Чирпан горя локомотивът на бързия влак от Варна за Пловдив

Изясняват се причините за пожара, възникнал късно снощи в бързия влак от Варна за Пловдив преди Чирпан. Пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака, разказа, че се е запалил локомотивът на композицията.  Линейка е закарала в болница един от машинистите, тъй като е припаднал, каза още Ангелов. "Тръгнахме от Стара Загора с 1 час закъснение..

обновено на 26.08.24 в 12:14

С 16% запълнен обем язовир „Широка поляна“ е само ... поляна

Язовирите „Широка поляна“ и „Тополница“ са с най – ниски нива от водоемите в Пазарджишка област.  Справка на МОСВ сочи, че язовир  „Широка поляна“  е пълен на  16,01%  от общия си обем, а в язовир  „Тополница“  е запълнен  26,21%  от общия му обем.  От язовир „ Голям Беглик “ е запълнен 38,18% от общия му обем, а язовир „ Беглика “ е пълен на..

публикувано на 26.08.24 в 12:13

Леко захлаждане и краткотрайни валежи, в Пловдив днес 34°

Днес ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. По-значителни ще са в крайните югоизточни райони от страната. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в  Пловдив  - около  34° . По..

обновено на 26.08.24 в 09:15