Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба с най-красивите писма до Дядо Коледа в Асеновград


Дядо Коледа вече посреща малки и големи асеновградчани при къщичката си на площада в града. Белобрадият старец пристигна с еленчето и шейната си в Асеновград точно три седмици преди Рождество Христово. 

Наближава последният срок, в който малчуганите могат да изпращат своите писма с желания и послания до Дядо Коледа. Децата на Асеновград имат възможността дори лично да ги връчат, съобщават от Община Асеновград. 

Белобрадият старец ще приема писмата им всеки ден от днес (10.12.20 г.) до Бъдни вечер включително, във времето от 11:00 ч. до 13:00 ч. и от 15:30 ч.  до 17:30 ч. 

Тази година за първи път всяко дете, ако желае, може да напише две еднакви писма. Едното остава при Дядо Коледа,  а другото той самият ще предостави на община Асеновград, за да бъде публикувано на официалния интернет сайт. 

С най-красивите писма ще бъде организирана виртуална изложба. 

Целта е  децата да изрисуват, изпишат или апликират най-цветните писма и така да покажат своя талант пред целия свят. Най-бързите малчугани, които първи донесат писмата си, ще получат специален подарък. 

На 25-ти декември  от 11:00 ч. до 13:00 ч. на централния площад в Асеновград  всеки ще може да си направи снимка с Дядо Коледа и неговата шейна. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Обектът е на ул. "Митрополит Панарет" 17, в близост до Понеделник пазара, където..

публикувано на 11.07.24 в 13:31