Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлово ще ремонтира с 2,5 млн. лв пътища, площад и читалище

Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово

В края на годината, финансови новини в милиони от Министерски съвет. Как и кога ще имат готовност в Карлово да започнат ремонтите с отпуснатите от държавата - над 2,5 млн. лева, информира кметът на общината д-р Емил Кабаиванов

За община Карлово са разпределени 2 522 000 лв., от които 1 200 000 лв. са за реконструкция и основен ремонт на 2 улици и паркове в град Баня. Със 120 хиляди ще се ремонтира покривът на НЧ “Христо Ботев“ в Калофер, където са отпуснати и още 55 хиляди лева за ремонт на покрива на кметството. 548 хиляди лева са заделени за ремонт на улици в град Карлово. Близо 600 000 лв. са за ремонт на улици и площади по селата, от които 149 000 са благоустрояване на площада в село Ведраре, а останалите – за улици по селата  Войнягово, Дъбене, Богдан, Горни Домлян, Васил Левски, Христо Даново, Кърнаре, Каравелово и Певците.

Д-р Кабаиванов каза, че според него като лекар е добре да останат по-строгите мерки за защита от Ковид-19 поне до 5 януари и да не се отварят детски градини и ясли. Дори до 10 януари трябва да не се отварят учебните и детски заведения, за да усети здравната система резултат, а той трябва да е преди всичко намаляване с до 30% на болните от коронавирус, уточни д-р Кабаиванов.

По повод на гласуваните и отпуснати средства от МС: Ще ремонтираме пътищата в града, читалище в Калофер и ще направим важни ремонти в курортния град Баня, който очакваме да са отвори за повече посещения, каза д-р Емил Кабаиванов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18