Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Здраве и изненади си поръчват децата в писма до Дядо Коледа

Писмата до Дядо Коледа – истински като желанията на децата, наивни като игрите им и красиви като най-голямото вълшебство. Стотици от тях  вече са пристигнали в офиса на белобрадия старец с популярност, на която може да завиди и най-известният холивудски актьор. 

В регионалното управление на "Български пощи" вече се обработват писмата на децата от Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Вече има 1000 писма, а желанията, описани и нарисувани в тях са много разнообразни - от малка книжка до машина за захарен памук или бетонобъркачка, каза  Диана Ранчева от Централната поща в Пловдив. 

Сред най-желаните подаръци са и аксесоарите за телефони. Сред момчешките "заявки" за коледен подарък е поръчка за пистолет с патрони и тояга, а момичетата най-често искат еднорог като нова играчка. 

Повечето от писмата започват с желание за здраве и възможност всички от семейството да бъдат заедно. А след дългите списъци с подаръци малчуганите добавят и алтернативна възможност за Дядо Коледа - изненада. 

Чуйте повече за детските желания в писмата до Дядо Коледа в прикачения звуков файл. 


Още от категорията

Възможно е 62% от пазарджиклии да са преболедували COVID

София Пазарджишка област е начело на класацията по брой хора, които са се срещнали с коронавируса.  Национално изследване на една от големите вериги лаборатории показва, че 62% от жителите на Пазарджишка област са преминали през COVID-19 .  Проучването е правено в периода 25 май-11 юни въз основа на случайна извадка на 2600 проби за..

публикувано на 21.06.21 в 16:07

Пловдивчани и летните очаквания

С настъпването на астрономическото лято започва обратното броене до отпуските и планираните пътувания. Във фокуса на пловдивчани остава най-вече морето, като единственото нещо липсващо на града.  В разговорите с граждани става ясно, че коронавирусът е по-скоро административна пречка, която може да бъде преодоляна по здравен начин - чрез ваксинация...

публикувано на 21.06.21 в 15:31
Поколенията на Дедево - Борис Папазов и внука Валентин

Дедево празнува на Свети Дух с нов заслон под Стария дъб

Птича песен и далечен лай – това чуваш, ако избягаш само на 30 км от Пловдив в Родопите. На 1060 метра надморска височина планината е прегърнала центъра на село Дедево и го е смълчала. И само българските знамена по прозорците на къщите говорят, че тук има живот. Все по-малко местни хора "Живеят само възрастни",..

обновено на 21.06.21 в 09:52

Пътуваме по- комфортно по жп линията Пловдив - София

Лятото е времето на най-многобройните пътувания с влак. От години железният път спестява пари и време. Но ако ЖП трасето е модернизирано, тогава безопасността и комфортът добавят още смисъл в избора да се придвижваш с влак.  Иво Николов има три десетилетия опит като машинист. Качваме се от гара Пловдив и пътуваме с него в локомотива на..

публикувано на 21.06.21 в 10:00

12 специалности с утвърден прием ще има ТУ, филиал Пловдив

Картата на висшето образование е публикувана за обществено обсъждане до 18 юли на сайта на МОН. В програма "Точно днес" повече за търсенето и предлагането на специалности, за пловдиските вуз-е, разговор с проф. д-р Въльо Николов , директор на филиала на Техническия университет в Пловдив. Там от днес (21 юни) стартира приемането на документи за..

публикувано на 21.06.21 в 09:42