Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Втората покана „Наследство“ ще се обяви в началото на 2021 г.

| обновено на 15.12.20 в 10:41

„В началото на следващата година ще бъде обявена втората покана, която е в рамките на финансиране на културни проекти от фонда на наградата „Мелина Меркури““, това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ Пламен Панов, заместник-кмет на Пловдив и председател на УС на Фондация „Пловдив 2019“.

Той допълни, че в момента са в ход обсъждания, а целта им да се избегне напрежението, което беше създадено при обявяване на първата отворена покана.

„Обсъждаме там да има специално направление, което да бъде за пловдивските творци за да имат повече поле за изява на културната сцена“, каза Панов.

Заместник-кметът припомни, че до 30 април 2021 година ще се приемат заявки за подпомагане на пловдивски творци, които са пострадали от ковид кризата. Решението за удължаване на срока е взето на заседание на УС на Фондация „Пловдив 2019“. Сумата, която се изплаща на одобрените е 1000 лева.

До този момент обаче от нея са се възползвали едва 15 души.

Пламен Панов каза още, че ако по-строгите ограничителни бъдат удължени след 21 декември, Община Пловдив има готовност да предприеме и други антикризисни мерки.

Цялото интервю с Пламен Панов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Лазаровден и Цветница възраждат природата

"Каквото и да е времето – на Цветница винаги светва слънце!" Това казва Грозделина Георгиева от Етнографския музей в Пловдив, където може да разгледат пълната с цвят изложба „Великден в България, Чехия и Словакия“. „Важни са дните и преди започване на Страстната седмица – това са Лазаровден и Цветница. Тази година по изключение няма да..

публикувано на 23.04.21 в 09:50

В "Срещите" - за ценностите, добродетелите и смелостта

Тази събота в „Срещите” с автора на прекрасните есета „Несъгласни думи” Димитър Бочев си  говорим за съотношението между Божието и людското.  Разговорът  ще е за фундаменталните добродетели и ценности, които християнската ни цивилизация следва, но и за биографичния път на всеки от нас. Повече от откровено с Димитър Бочев. Бъдете с Радио Пловдив. Ще е..

публикувано на 23.04.21 в 09:46

Пловдивски писатели с второ литературно четене

Днес ще се състои второто литературно четене по проекта "Писателите и Пловдив", част от Културния календар на Община Пловдив за 2021 г. Проектът на „Дружество на писателите – Пловдив“, подпомогнат от Община Пловдив, се изпълнява за пета поредна година. Четенето ще се състои в залата на дружеството, ул. "Княз Александър Батенберг" 27, от..

обновено на 23.04.21 в 08:57

Поредно признание за талантливия пианист Борко

Почетен плакет на Община Пловдив  връчи кмета на Пловдив  Здравко Димитров на  9-годишния пианист Борис Дюлгеров в заседателната зала на пл. „Стефан Стамболов“. Малкият виртуоз  е носител на редица наши и международни награди, сред които „златен медал“ от  тазгодишния Международния музикален конкурс в Сицилия, на най-престижната  награда..

публикувано на 22.04.21 в 14:18

Първите два романа на писателя Галин Никифоров в ново издание

„Добро момче. Умерено нежно” на Галин Никифоров е омнибус, в който привидно коренно различни истории се допълват в прецизен механизъм, трансформиращ дори и ежедневни случки в смайващи фрагменти от калейдоскопа на живота, пишат от издателство "Сиела". Преди екранизацията на „Тяло под роклята“ един от най-добрите български автори се завръща..

публикувано на 22.04.21 в 07:14