Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Антигенни тестове и защитни средства получиха в Раковски

В Медицинския зентър е обособена и ковид – зона

| обновено на 15.12.20 в 16:46

400 броя антигенни тестове, 40 защитни гащеризона за многократна употреба – висок клас, безконтактни термометри и санитарни материали  получиха  МБАЛ „Раковски“  и МЦ “Света Елисавета“ в града.  

Предпазните средства са дарение от Областния кризисен щаб, а тестовете са от здравното министерство  и ще бъдат разпределени по 200 броя в двете лечебни заведения. Дарението достави областният управител Дани Каназирева, която се срещна с кмета  Павел Гуджеров и управителите на болницата и МЦ –д-р Иван Томбашки и д-р Иван Попов. 

„Общо хоспитализираните до сега  пациенти с Ковид-19  в болницата са 122, от тях 110 са излекуваните. В момента на лечение са 12 души. Разкритите легла за ковид са  37. Работим много добре със Спешна помощ и с пловдивската болница „Св. Иван Рилски“, където според решението на Медицинския щаб се хоспитализират по-тежките случаи от общината, обясни д-р Томбашки.

Ковид-кабинетът, който ще обслужва пациенти със съмнение за коронавирус, работи всеки делничен ден от 8 до 18 часа. Той се намира на първия етаж в МЦ “Света Елисавета“ .


Още от категорията

Корейски гигант може да инвестира в „Тракия икономическа зона“

Кметът Здравко Димитров се срещна с корейска бизнес делегация, проучваща възможностите да инвестира в „Тракия икономическа зона“. Водачът на делегацията от Южна Корея Сун Хо Банг е президент на филиала на Филипс във Великобритания, чиято основна дейност е производството на батерии. Гостите бяха категорични, че проявяват силен интерес към..

публикувано на 12.04.21 в 16:35

Възстановяват Алеята на космонавтите на Бунарджика

По повод Деня на авиацията и космонавтиката Община Пловдив възстановява Алеята на космонавтите на хълма Бунарджика до паметника на Освободителите. Днес бяха засадени няколко иглолистни дървета от вида смърч от заместник-кмета Тодор Чонов и директора на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев. „По този начин ще отдадем почит на делото и постиженията..

публикувано на 12.04.21 в 16:27

Жена на 41 години без заболявания e сред новите жертви на Covid в Пловдив

404 новозаразените с Ковид-19 за периода 10-12 април в Пловдивска област.  По данни на РЗИ сред новозаразените има трима лекари, от които единият дентален и една медицинска сестра. През последното денонощие от Спешна помощ са отговорили на 205 повиквания, от тях 42 свързани с ковид-19. В болница са приети 20 души от област Пловдив. На домашно лечение..

обновено на 12.04.21 в 16:19

Скоро Водният проект на Пловдив навлиза в решителна фаза

До лятото се очаква да приключат ремонтните работи по Водния цикъл в микрорайоните около хотел „Санкт Петербург“ и „Захарна фабрика“, прогнозира заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.  „В „Захарна фабрика“ канализацията и водопроводите са готови на 90 %. Около ул. „Сава Муткуров“ работата е на 60 %, предстои асфалтиране на улиците...

публикувано на 12.04.21 в 15:53

Музеят на авиацията в Крумово посрещна стотици любопитни гости

Капсулата от кораба „Союз-33”, с която първият български космонавт Георги Иванов се изстрелва в Космоса, се съхранява в Музея на авиацията в Крумово. Днес, в деня на авиацията и космонавтиката, стотици хора се стекоха в него, където тази година могат да разгледат и над 20 снимки, направени от Георги Иванов от илюминатора на космическия кораб...

публикувано на 12.04.21 в 15:43