Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фондът за устойчиви градове финансира четири големи проекта на Пловдив

Община Пловдив кандидатства за финансиране на четири инфраструктурни обекта пред Фонда за градско развитие. Средствата са по програма „Региони в растеж”, а  инвестиционният проект „Подобряване и модернизация на градската среда в Пловдив“ беше представен от градската управа пред лидерите на политически групи в Общинския съвет.

Проектите, за които Пловдив очаква финансиране от Фонда са изграждането на подлеза „Модър - Царевец“ и реконструкция на ул. „Модър“ в участъка от бул. „Коматевско шосе“ до бул. „Хаджи Димитър“, реконструкция на кръстовище на бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“ или известен като пробива до Водна палата, реконструкция на ул. „Даме Груев“ в участъка от надлез „Родопи“ до бул. „Македония“ и нов мост над река Марица, свързващ районите „Северен“ и „Западен“. 

Кметът Здравко Димитров подчерта, че за тези обекти има пълна проектна готовност, приключили отчуждителни процедури и строително разрешение. Той добави, че обектите са на обща приблизителна стойност 60 млн. лв.. и за да започнат официални преговори с Фонда за получаването на заем за изграждането им, е необходимо съгласието на Общинския съвет.

За останалите приоритетни инфраструктурни проекти общината ще кандидатства за безвъзмездно финансиране през новия програмен период.

Още от категорията

Ново свлачище блокира пътя след Нареченски бани

Ново свлачище рухна на пътя   от Асеновград към Нареченски бани надвечер.  Срутището е малко след Нареченски бани.  Очаква се почистваща техника, а екипи на полицията регулират движението в участъка, което се осъществява само в едната лента. Затруднението за шофьорите е по пътя в посока Смолян. 

публикувано на 26.02.21 в 19:35

Официално! Заведенията отварят от 1 март

От 1 март, между 06:00 ч. и 23:00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, с изключение на дискотеки - бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със  своя заповед, издадена..

публикувано на 26.02.21 в 18:45

ВиК изгражда дублиращите кладенци, за да има чиста вода за Брестовица

ВиК – Пловдив започна изграждането на дублиращите тръбни кладенци  за питейно - битово водоснабдяване на с. Брестовица, снабдени с потопяеми помпи, електрозахранване и автоматика.  Стартът бе даден от областния  управител  Дани Каназирева и  управителя на водното дружество Спартак Николов. Новите водоизточници ще са три,  ще дублират старите и се..

публикувано на 26.02.21 в 15:28

Пловдив иска общ фонд да събира пари за депото в Цалапица

Община Стамболийски през март ще изплати задълженията си за ползването на регионалното депо за отпадъци край Цалапица. Това бе съобщено на днешното заседание в община Пловдив на Регионалното сдружение за управление на отпадъците.  От другият длъжник-община „Родопи“ са изразили готовност да платят частично задължението си.   Преди година кметът..

публикувано на 26.02.21 в 14:02

Пловдив очаква близо 10 милиона лева от общинска собственост

9 милиона 936 хиляди лева са очакваните от местната власт в Пловдив приходи от общинската собственост през тази година. Програмата за управлението й ще се обсъжда и гласува на сесия на Общинския съвет във вторник, когато ще се приеме и бюджетът на града за 2021-ва година.  От наеми на жилища общината очаква да събере 1,5 милиона лева, а от..

публикувано на 26.02.21 в 13:55